Dīgsti ir kaprīzs posms, gatavojoties dārza sezonai. Daudziem tieši stādu dīgšanas stadija sagādā vislielākos pārbaudījumus, taču mums ir kāds ideāls triks, kā visu šo padarīt ļoti vienkāršu.
Eksistē kāds ļoti noderīgs triks, ko patiesībā zina tikai pieredzējuši dārznieki. Un mēs tagad jums to atklāsim, lai arī jums stādu dīgšanas periods nesagādātu vairs nekādas raizes.
Jūs neticēsiet, bet viss, kas jums ir vajadzīgs, lai atvieglotu sev dzīvi, atrodas jebkurā virtuvē. Kā izrādās, visparastākā virtuves sūklis ir ideāli piemērots tam, lai kļūtu par lielisku vidi sēklu audzēšanai.
Paņemiet tīru sūkli un samitriniet to. Nolieciet sūkli uz plakanas virsmas un lieciet sēklas tam virsū (uz porolona puses). Pēc tam pāri sūklim, uz kuras uzbērāt sēklas, lieciet pāri vēl vienu sūkli (ar porolona pusi), ko arī pirms tam samitrinājāt.
Būtībā veidojiet tādu kā “sendviča” principu. Kad to visu izdarījāt, lieciet to visu siltā vietiņā.
Lasi vēl: Es nezinu, kas notiktu, ja Iveta aizietu… Armands Simsons atklāti par zemāko punktu savā dzīvē – tas varēja beigties pavisam nelāgi
Paies tikai dažas dienas, un jūs pamanīsiet, ka sēklas jūsu improvizētajā siltumnīcā jau ir sadīgušas. Ik pa laikam pārbaudiet, vai sūkļi nav izžuvuši, un vajadzības gadījumā uzlejiet tiem vēl nedaudz ūdens.
Kad pārstādīsiet savus miniatūros augus, sūkļus varēsiet pat izmantot mājsaimniecībā, jo pēc šādas procedūras tiem nekas nekait. Tāpēc šis ir arī ekonomiski izdevīgs veids, kā ietaupīt naudiņu.