Šis pīrāgs ir ļoti viegli pagatavojams – tā ir ideāla izvēle tiem, kas ir iesācēji kulinārijas jomā, jo labs rezultāts ir teju garantēts.
Pīrāga garoziņa ir kraukšķīga, bet biezpiena pildījums, ko papildina ķirši, – sulīgs, maigs un gaisīgs. Šī recepte kļūs par jūsu iecienītāko un būs piemērota jebkuros svētkos vai vienkārši mājas tējas ballītei.
Sastāvdaļas mīklai
Kviešu milti – 250 grami
Vistas olas – 2 gabali
Cukurs – 120 grami
Sviests – 100 grami
Cepamais pulveris – 2 tējkarotes
Sāls – šķipsniņa
Sastāvdaļas pildījumam
Biezpiens – 400 grami (taku saturs var būt pēc izvēles)
Vistas olas – 2 gabali
Vaniļas cukurs – 10 grami
Ķirši – 300 grami (saldēti vai, ja svaigi – atdalīti no kauliņiem)
Pūdercukurs
Pīrāga pagatavošanas gaita
Ja izmantojat saldēts ķiršus, tad ielieciet tos uz sieta, lai tie tur atsalst un notecinātu sulu. Arī ja izmantojat svaigus, noskalojiet, ielieciet caurdurī, lai notek viss liekais mitrums.
Mīkstu sviestu, cukuru, olas un sāli ar blenderi saputo līdz gaisīgai masai. Pievieno miltus un cepamo pulveri un mīca mīklu. Pildījumam sajauc olas, biezpienu, vaniļas cukuru un saputo ar blenderi, lai masa būtu vienmērīga.
Cepšanas formu viegli ietaukot ar sviestu. Apakšā ieliek mīklas kārtu, izlīdzina, izveido apmali. Uz mīklas uzsmērē biezpiena pildījumu un virsū izklāj ķiršus.
Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem pēc Celsija, 40 minūtes. Gatavības pakāpe var atšķirties, atkarībā no krāsns. Gatavo pīrāgu atdzesē, sagriež porcijās un pārkaisa ar pūdercukuru.