Šīs ir gardas vakariņas, kuras gribas ēst gandrīz katru dienu. Ja man nebūtu apnicis viens un tas pats, es to darītu šādā veidā. Jo tas ir patiešām garšīgi, un to ir viegli pagatavot. Toreiz es jums parādīju aizmirstu piedurkņu recepti. Šī ir no tās pašas sērijas. Tā ir ļoti oriģināla un vienkārši pagatavojama. Mēs visu saliekam maisiņā un liekam cepeškrāsnī.
Es domāju, ka šīs vienkāršās receptes ir katras saimnieces krājumā. Tāpēc tiem, kas to jau dara, tas būs tikai labs atgādinājums. Savukārt tiem, kas to redzējuši un iemācījušies pirmo reizi, tas būs lielisks jauns ēdiens ģimenes vakariņām.
Visas sastāvdaļas un daudzumi, kā vienmēr, ir raksta beigās. Bet būtībā proporcijas ir ļoti aptuvenas. Varat gatavot, kā saka, no galvas un pēc savas gaumes. Galvenais šeit ir ideja. Un jūs varat kaut ko pievienot vai aizstāt pēc saviem ieskatiem.
Ko mēs darām un kā mēs to darām
Tātad mūsu šodienas ēdiens ir pagatavots no kāpostiem un vistas stilbiem. Mēs ņemam kāpostus, lai tos varētu sagriezt īpašā veidā. Es jums parādīšu, kā. Es gribu teikt, ka kāpostam nevajadzētu būt vislielākajam.
Un tas jāsagriež tā saucamajos steikos, t. i., šķērsām, lai iegūtu apmēram 3 cm biezus apaļus gabaliņus. Var arī biezāk, bet tas nav tas pats.
Kopumā mēs izmantojam tikai kāpostu vidējo daļu. Bet sānus, kas paliek, arī var izmantot kaut kam garšīgam, tikai citā versijā.
Tagad mums ar kaut ko jāapstrādā kāposti. Ko mēs darām. Protams, sāli un pēc tam to apsmērējam ar tomātu pastu un augu eļļu. Ērti to darīt ar otiņu. Bet, ja tādas nav, galu galā var izmantot tikai rokas.
Mums receptē ir divi šādi skaisti kāpostu steiki, jo recepte paredzēta divām porcijām. Un šīs porcijas, es teiktu, nebūt nav mazas.
Tad mēs sagatavojam vistas gaļu. Kā jau teicu, šajā receptē ir vistas stilbiņi. Tas ir, tā sakot, apetīti rosinošākais un visu iecienītākais variants.
Arī cāļus mēs ar kaut ko piegaršosim un apsmērēsim. Apkaisām tos ar garšvielām, sāli, pipariem un pārlejam ar augu eļļu. Es ļoti iesaku papriku, kariju un kaltētus ķiplokus.
Apsmērējiet šķiņķus ar taukvielu un rūpīgi noslaukiet no visām pusēm – apakšas, virspuses un sāniem. Es to daru ar otu. Bet to var darīt arī ar rokām. Tikai tad, ja nevēlaties netīrīt rokas, uzvelciet cimdus.
Mums ir divas no šīm skaistajām vistas stilbiņiem.
Lasi vēl: Eksperte Tamāra Globa: 2025. gada martā trīs zvaigžņu zīmes gaida fantastiska veiksme
Tas viss ir sagatavots ievietošanai cepammaisā. Tas nav jāmarinē. Tā jau ir perfekta. Ņemam cepammaisu un nogriežam apmēram 50 cm garu gabalu. Vienā pusē sasienam vai nu ar lentīti, ko var izgriezt no piedurknes, vai ar klipšiem, kas bieži vien ir pieejami iepakojumā.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Kā nezāles pārvērst par vērtīgu mēslojumu – metode, par kuru daudzi nebūs dzirdējušiby Anete Vītola
- Maigās biezpiena bulciņas ar marmelādi – gardums, kas vienkārši kūst mutēby Anete Vītola
- Noskatījos, noklausījos. Izcili! Populārais dziedātājs Ainars Mielavs paziņo, kurš mākslinieks, viņaprāt, uzvarēs šī gada “Eirovīzijā”by Laura Blūma