Gardie salāti ar vistas akniņām – uzkoda 30 minūtēs

Šos salātus gatavo ar vistas akniņām, kas lieliski sader ar burkāniem un marinētiem gurķiem. Salāti lieliski papildinās citus ēdienus, bet labi derēs arī kā patstāvīga uzkoda.

Garšīgi un sātīgi salāti no vistas aknām un burkāniem tiek pagatavoti pēc vienkāršas receptes. Vistas aknas šajā ēdienā kombinē ar ceptiem sīpoliem, marinētiem gurķiem un burkāniem, radot ļoti pilnīgu un gardu garšas buķeti.

Sastāvdaļas salātiem ar vistas aknām

Vistas aknas – 500 g

Sīpols – 1

Burkāns – 1

Sālīti vai marinēti gurķi – 2

Ķiploki – 1 daiviņa

Svaigi zaļumi (pētersīļi, dilles) – viens ķekars

Sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Majonēze salātu sajaukšanai

Salātu pagatavošanas gaita

Iesākumā jāsāk ar vistas akniņu nomazgāšanu un notīrīšanu no plēvēm un citām nevajadzīgām daļām. Tad akniņas sagriež vidēja izmēra gabaliņos un apcep augu eļļā līdz gatavībai. Pārliek uz šķīvja atdzist.

Sīpolu sagriež mazos kubiņos, burkānus sarīvē uz rupjās rīves vai korejiešu burkānu rīves. Ķiploku ļoti smalki sasmalciniet ar nazi vai izlaidiet caur ķiploku spiedi.

Sīpolu apcep augu eļļā, līdz tas kļūst caurspīdīgs, tad pievieno burkānus un ķiploku, un visu cep līdz tie kļūst mīksti. Arī gatavos burkānus un sīpolus liek bļodā un pilnīgi atdzesē. Būtu vēlams pat uz īstu brīdi ievietot ledusskapī.

Smalki sakapā pētersīļus un dilles (var arī izmantot koriandru) sajauc ar majonēzi, mērcei pievieno maltus melnos piparus un nedaudz sāls, ja nepieciešams.

Gurķus sagriež plānās, garās strēmelītēs. Sagrieziet arī vistas aknas. Pēc tam, kad visas sastāvdaļas ir sagatavotas, tās sajauc un pārlej ar majonēzes un zaļumu mērci. Diētiskākai versijai var izmantot grieķu jogurtu bez piedevām.