Pirkstiņus var nolaizīt – sulīgie vistas spārniņi apelsīnu marinādē

Vistas spārniņi apelsīnu marinādē ir ļoti vienkārši pagatavojami. Jums vienkārši jāsavāc visas sastāvdaļas, jāsamaisa un jāgaida, līdz vistas gaļa iemarinējas.

Pēc tam spārniņi tiek pagatavoti cepeškrāsnī, praktiski bez jūsu iejaukšanās. Viss, kas jums jādara – atliek baudīt lielisko rezultātu. Tas noteikti neliks vilties.

Sastāvdaļas vistas spārniņiem apelsīnu marinādē

Vistas spārniņi – 8

Apelsīns – 1

Sojas mērce – 4 tējkarotes

Ķiploka daiviņa – 1

Ingvers – 20 g

Melnie piparu graudi – 2

Sāls uz naža gala.

Spārniņu pagatavošana

Bļodā liek vistas spārniņus. Nomizo ķiploka daiviņu un liek to javā. Turpat pievieno melnos piparu graudiņus un nelielu šķipsniņu sāls. Visu sasmalcina visu līdz viendabīgai masai.

Apelsīnu kārtīgi nomazgā, var apliet ar verdošu ūdeni un berzēt ar virtuves birstīti. Pārgrieziet uz pusēm, izspiediet sulu un ar smalku rīvi noņemiet miziņu no vienas puses.

Nomizo ingvera saknes gabaliņu un sarīvē uz smalkās rīves. Mazā bļodiņā ielej apelsīnu sulu un sojas mērci, pievieno ķiploku un piparu pastu, rīvētu ingveru un apelsīna miziņu. Sajauc visas sastāvdaļas.

Ielieciet spārniņus iegūtajā marinādē un samaisiet, lai tie būtu kārtīgi pārklāti ar marinādi. Atstājiet vistas spārniņus marinēties vismaz uz 30 minūtēm vai, ja jums ir laiks, marinējiet tos ledusskapī pat vairākas stundas

Kad marinādes ir iestāvējusies, vistas spārniņus liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepam papīru.  Vistas spārniņus apsmērē ar bļodā palikušo marinādi un cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.

Cep līdz spārniņi iegūst zeltaini brūnu garoziņu. Tas aizņems apmēram 25 minūtes, pēc tam ieslēdz grila režīmu uz 5-10 minūtēm, lai tie būtu brūni. Pēc tam izņemiet un baudiet lielisko rezultātu.