Bērzu sula ir dzidrs, bezkrāsains šķidrums ar viegli saldu garšu, ko, kā saka pazinēji, nav iespējams aizmirst. Veikalos bērzu sulu pārdod pat konservu kārbās. Protams, daudz patīkamāk to ir dzert pastaigas laikā mežā.
Bet vai bērzu sulu ir iespējams lietot bez iepriekšējas apstrādes?
“Ja sula ir ievākta no koka videi drošā vietā un tajā nav iekļuvusi zeme un netīrumi, tā nav jāvāra vai citādi jāapstrādā. Vārīšanas laikā sula zaudē lielāko daļu savu derīgo īpašību.
Sulu labāk dzert uzreiz pēc savākšanas.
Ja vēlaties saglabāt bērzu sulu, ir svarīgi ņemt vērā šos ieteikumus:
Ja plānojat bērzu sulu uzglabāt ilgāku laiku, dzērienu var sasaldēt. Šādā gadījumā derīguma termiņš ir līdz 12 mēnešiem.”.
1. Svaiga lietošana: Sulu vislabāk dzert uzreiz pēc savākšanas, lai saglabātu tās derīgās īpašības, jo pēc apstrādes vai ilgāka uzglabāšanas laika tā var zaudēt daļu no savām barojošajām vērtībām.
Lasi vēl: Kāpēc es lielveikalā vienmēr izvēlos rindu pa kreisi – pārsteidzošs iemesls, ka var likt jums arī aizdomāties
2. Uzglabāšana ledusskapī: Ja sulu vēlaties paņemt līdzi mājās, jāuzglabā to ledusskapī temperatūrā no 0 līdz +5 grādiem. Tā būs svaiga un lietojama līdz 3–4 dienām.
3. Ilgāka uzglabāšana: Ja plānojat uzglabāt bērzu sulu ilgāk, varat to sasaldēt. Sasaldēta bērzu sula var saglabāt savas īpašības līdz pat 12 mēnešiem, tādējādi pagarinot tās derīguma termiņu.
Lasi vēl: Kāpēc glāzes un tases patiesībā jāuzglabā otrādi
Tātad, ja vēlaties saglabāt bērzu sulu, vislabāk to uzglabāt vēsā vietā vai sasaldēt, lai novērstu baktēriju vairošanos un saglabātu tās svaigumu.