Dažreiz olas šķiet labi izvārītas, bet čaumalas joprojām izskatās kā pielipušas ar līmi.
Tomēr ir viena pārbaudīta “vecmāmiņas” metode, kas ļaus izvairīties no negatīvām emocijām un izvārīt olas tā, ka čaumalas burtiski pašas nāks nost.
Nav viegli uzvārīt vistas olu tā, lai čaumala burtiski pašas nonāktu nost. Diemžēl iegūtais rezultāts bieži vien ir tieši pretējs. Pēc kārtējās neveiksmes sāk šķist, ka olas perfekti izvārīt nav iespējams. Bet tas tā nav.
Patiesībā, lai olas nomizotu viegli un ātri, pietiek ievērot dažus vienkāršus noteikumus. Par laimi, tie nemaz nav sarežģīti un nepavisam nav apgrūtinoši.
Tātad, pirmkārt, der atcerēties, ka olas nevar vārīt uzreiz pēc atdzesēšanas. Pirmkārt, jums vajadzētu ļaut tām kādu laiku nostāvēties istabas temperatūrā. Būtu arī ieteicams olas mazgāt zem silta ūdens. Tajā pašā laikā uz plīts uzlieciet ūdeni, bet nelieciet tajā olas. Mēs gaidām, līdz ūdens vārās un tad ievietojam olas.
Būtu arī ieteicams ūdens katlam pievienot apmēram vienu ēdamkaroti sāls. Labāk to darīt pirms vārīšanas. Ir vērts atzīmēt, ka visbiežāk vienkāršai un kvalitatīvai olu nolobīšanu pietiks ar vārīšanu sālsūdenī. Tomēr ne vienmēr.
Lai pārliecinātos, ka olu ir viegli nomizot, jāizmanto vēl viens triks. Kamēr gaidām verdošo ūdeni, apbruņojieties ar adatu vai spraudīti ar garu īleni. Ņemam olu rokā un uzmanīgi izduram nelielu caurumu.
Ir nepieciešams caurdurt, līdz jūtat, ka adata ir iekļuvusi tukšā vietā. Tā patiesībā ir olas gaisa kabata. Tikai pēc tam olas liekam verdošā ūdenī uz 5-10 minūtēm atkarībā no jūsu izvēles pēc dzeltenuma konsistences.
Kad olas ir gatavas, noteikti ievietojiet tās tukšā katliņā un piepildiet ar aukstu ūdeni, kur atstājat tās vēl 7-8 minūtes. Kad laiks būs pagājis, tādai olai čaumala atdalīsies gandrīz ar mazāko pieskārienu.