Popularitāti ieguvušie hinkaļi ne velti ir tik populāri. Maigās, plānās mīklas apvienojums ar sulīgo un aromātisko gaļu ir neizmērāmi baudāms ēdiens
Katrai tautai ir sava tradicionālā recepte. Mēs domājam pelmeņus, khinkali, manti. No pirmā acu uzmetiena šiem ēdieniem pildīšanas un gatavošanas metode ir gandrīz vienāda. Bet tā nemaz nav taisnība! Tie ir pilnīgi atšķirīgi ēdieni ar savu unikālo smaržu, izskatu un garšu! Kuram gan nepatīk ēdieni, kuros apvienots aromātisks gaļas pildījums un maiga mīkla.
Tas ir tradicionāls gruzīnu virtuves ēdiens – sulīgi, garšvielām bagāti mīklas maisiņi, kas pildīti ar gaļu un buljonu. Tie ir līdzīgi pelmeņiem vai mantiem, bet ar unikālu formu un specifisku ēšanas veidu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas metode:
Dziļā bļodā ielej glāzi silta ūdens, pievieno sāli – 1 tējk. l., ola, augu eļļa. Pakāpeniski pievienojiet miltus. Mīcam līdz iegūst viendabīgu mīklu, kas nelīp pie rokām. Pārklājiet mīklu ar bļodu un ļaujiet tai nostāvēties 15 minūtes.
Maltajai gaļai pievieno smalki sagrieztu sīpolu, sāli un piparus. Tad maltajai gaļai pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus. Rūpīgi samaisiet.
Nogrieziet mīklas gabalu, izrullējiet to un sagrieziet to mazos gabaliņos.
Katru gabalu izrullē aplī, vidū liek pildījumu, bet galus nostiprina ar “maisiņa” tehniku. Dziļā pannā ielejiet augu eļļu, ielieciet pagatavotos hinkaļus, ielejiet parasto ūdeni, lai tā līmenis sasniegtu pusi no tiem.
Pievienojiet ūdenim sāli, novietojiet to uz plīts un pārklājiet ar vāku. Pēc vārīšanas sākuma vāra vēl 30-40 minūtes, līdz ūdens ir pilnībā iztvaikojis. Pirms pasniegšanas varat apslakot ar sviestu.
Hinkaļus ēd ar rokām – ar dakšiņu var pārdurt mīklu un izlaist vērtīgo buljonu. Kodiena laikā uzmanīgi izsūc buljonu, lai tas neiztecētu.
Parasti “asti” (savērptā augšdaļa) netiek ēsta, jo tā ir viscietākā daļa.
Hinkaļus tradicionāli pasniedz ar svaigiem zaļumiem, melnajiem pipariem un bez papildus mērcēm, lai saglabātu to autentisko garšu.
Lasi vēl: Svaigu salātu kūka ar tortilju un maigu mērci – ideāla uzkoda
Sastāvdaļas:
mīklai:
ūdens – 1 glāze;
milti – 3 glāzes;
sāls – 1 tējk.
vistas ola – 1 gab.
augu eļļa 1 ēd.k.
pildījumam:
maltā gaļa (liellopu un jēra gaļa) - 1 kg;
sīpoli – 4-5 gab.;
kartupeļi – 2 gab.;
sāls, pipari pēc garšas
Labu apetīti! Vai esi tos jau nogaršojis, vai vēlies pats pagatavot?