Pagatavojiet sulīgas kāpostu kotletes ar gardu zeltainu garoziņu, bez gaļas un olām, kas patiks gan veģetāriešiem, gan gaļas cienītājiem.
Jums būs nepieciešami lēti un viegli pieejami produkti – kāposti, manna, ķiploki, garšaugi un garšvielas. Pasniedziet kāpostu kotletes ar skābo krējumu vai iecienītāko mērci.
Sastāvdaļas kotlešu pagatavošanai
Baltie kāposti – 700 g
Sīpols – 1 gabals
Ķiploki – 2 daiviņas
Mannas putraimi – 6 ēdamkarotes
Dilles – 50 g (vai viens kārtīgs ķekars)
Malta paprika – 1 tējkarote
Malti melnie pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
Rīvmaizi aptuveni 15p g
Augu eļļa cepšanai
Kotlešu pagatavošanas gaita
Kāpostus nomizo un sagriež vairākos gabalos. Vāra sālsūdenī 8-10 minūtes no vārīšanās brīža un pēc tam nokāš caurdurī. Apvārītos kāpostus sasmalcina blenderī un izspiež lieko šķidrumu.
Nomizo sīpolu un ķiploku. Sīpolu sarīvē uz smalkās rīves, ķiplokus izspiež caur presi vai arī ļoti smalki sagriež. Nomazgājiet zaļumus un arī tos smalki sasmalciniet.
Sablenderētos kāpostus liek bļodā, pievieno sīpolu, ķiploku, dilles, papriku, maltus melnos piparus, sāli, mannu un samaisa. No šī maisījuma veido kotletes, apviļā tās rīvmaizē un apcep uzkarsētā pannā ar augu eļļu uz vidējas uguns līdz tās iegūst zeltaini brūnu garoziņu.
Kotletes pasniedz ar skābo krējumu, grieķu jogurtu vai iecienītāko mērci. Lieliski iederēsies krēmīgā ķiploku mērcīte. Tās pagatavošanai 200 g grieķu jogurta vai skābā krējuma apvieno ar 1-2 izspiestām ķiploka daiviņām, 1 tējkaroti citrona sulas, 1 ēdamkaroti olīveļļas, sāli un sauju smalki sakapātu diļļu vai pētersīļu.
Padoms – ja vēlaties veselīgāku variantu, kotletes apmēram 20 minūtes var cept cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200°C temperatūrai līdz tās kļūst kraukšķīgas. Rezultāts būs ļoti gards.