Ja jums ir sarežģītas attiecības ar pipariem, ja tie slikti dīgst vai vispār nedīgst, šī metode var palīdzēt. Tomēr šogad jūs to nevarēsiet izmantot (turpmāk paskaidrošu, kāpēc). Bet jūs varat paņemt šo metodi uz zīmuļa un piemērot to nākamajā sezonā. It īpaši tāpēc, ka faktiski jums nekas nav jādara.
Pipari ir pazīstami ar to, ka gaida un ir lēnprātīgi. Bet visi termiņi jau sen ir pagājuši, un auss vēl neaug. Un es visu darīju saskaņā ar noteikumiem, diedzēju 28 grādu temperatūrā uz paklājiņa. Pagājušajā gadā sēklas diedzēja labi, bet šogad….
Bet jūs nevarat mani pārspēt. Man patika šķirnes, tāpēc es vācu sēklas no visskaistākajiem pipariem, no visgatavākajiem. Es tās saglabāju, izkaltēju. Sēklas ietinu papīra dvielī, apsmidzināju. Pagāja vēl divas nedēļas… Un šķirne ir laba, iepriecināja mani ar ražu. Pipari ir sulīgas un saldas. Ar nepacietību gaidīju…
Un tad es atcerējos par šo metodi. Metode ir smieklīga. Pat lasot, es tam neticēju. Bet tad es to izmēģināju un viss izrādījās lieliski. Atceros, kā pipari mani pārsteidza ar savu sparīgo dīgšanu. Visas sēklas, kuras es iesēju, uzdīga ļoti ātri. Mamma noelsās. Un viss, kas jums jādara, ir saglabāt piparus no rudens.
Tad mums ledusskapī bez šķirnes stāvēja “tikai pipari”. Tāpēc viņš piedalījās eksperimentā. Un tas izrādījās izcili. Bet tas bija ļoti sen, es vēl mācījos skolā. Tātad metode tika pilnībā aizmirsta.
Šoreiz man ledusskapī bija šķirnes vērša vārpas. Mēs jau esam ēduši pietiekami daudz piparu, bet žēl tos izmest. Tāpēc es tos lēnām sadrupināju kāpostu zupā.
Vispār veids. Nebrīnies.
No rudens jums ir jāsaglabā vislabākie pipari. Ielieciet ledusskapī bez maisiņiem. Ja pipari ir veseli, tad ledusskapī tas nesapūtīs, bet pamazām novīst. Ļaujiet tai gulēt, līdz pienāks laiks sēt piparus.
Izņemam un sagriežam. Un mēs izvēlamies visgatavākās sēklas. Parasti tie ir lokalizēti tuvāk kātiņam. Sēklu ir daudz, var izvēlēties labākās (neizvēlējos, tikai nolobīju, kas nobirs, īsti necerot uz panākumiem).
Pēc tam sēklas dezinficējam, ja nepieciešams. Tad rīkojamies kā parasti. Pirms nokošanas var mērcēt, vai arī uzreiz iesēt siltā (26 – 28 grādi) mitrā augsnē. Sēklām vajadzētu dīgt 2 dienu laikā.
Lasi vēl: Tagad es negribu gatavot citādi. Kāposti ar speķi, kuri ir tik garšīgi, ka nevaru apstāties
Esmu pieradis mērcēt sēklas. Iedomājieties manu pārsteigumu, kad burtiski dienu vēlāk es redzēju snīpi uz pusi no sēklām. Priecīgs skats jebkuram dārzniekam.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Kādu krāsu kaķi nes veiksmi, laimi un labklājību: seni latviešu un citu tautu ticējumiby Laura Blūma
- Cepti ziedkāposti ar Alfredo mērci – izmēģiniet šo recepti vienreiz, un jūs vēlēsieties to gatavot atkal un atkalby Anete Vītola
- Pazīstamais Roberto Meloni, viesojoties TV raidījumā, uzrunā prezidentu Rinkēviču, uzdodot pavisam negaidītu jautājumuby Laura Blūma