Augu barošana ir svarīgs pavasara dārza kopšanas posms. Šajā raktā esam apkopojuši pieredzējušu dārznieku un hortenziju cienītāju padomus, kā pavasarī pabarot savas hortenzijas, lai tās visu sezonu būtu noklātas ar kupliem ziediem.
Hortenzijas ir skaisti ziedoši krūmi, kas ir ļoti populāri privātajos dārzos, parkos un citur. Šie krūmi izceļas ar savām lielajām, spilgtajām ziedkopām, kas ir visdažādākajās krāsās – šie krūmi var būt ar baltiem, rozā, ziliem, purpursarkaniem ziediem.
Hortenziju cienītājiem ir tā saucamās “top” šķirnes, piemēram, Hydrangea macrophylla – bieži sastopama šķirne ar lieliem, bumbveidīgiem ziediem. Tāpat arī Hydrangea arborescens – šī ir izturīgāka šķirne, un var izaugt pat līdz 2 metru augstumā. Ziedi parasti ir baltā krāsā. Populārs ir arī tā dēvētais hortenziju koks – Hydrangea paniculata, lieliski izskatās dzīvžogos, kā arī viens pats dārzā. Zied ļoti bagātīgi. Ziedi sākotnēji ir balti, bet vēlāk iegūst rozā vai sarkanīgu nokrāsu.
Hortenzijas vislabāk aug saulainās vai daļēji noēnotās vietās, bet ļoti karstā laikā tās bieži jālaista. Jāņem tomēr vērā, ka tās hortenzijas, kas aug ēnainākās vietās, var ziedēt nedaudz sliktāk.
Lasi vēl: Pieredzējušu dārznieku padoms: kā rūpēties par “cimperlīgo” magnoliju, lai tā jūs priecētu ar kupliem, krāšņiem ziediem
Un, tātad, pieredzējuši dārznieka zina, ka pavasarī pabarot hortenzijas ir ārkārtīgi svarīgi. Jo tad augs mostas no ziemas miega. Jūs pamanīsiet uz krūma pirmos zaļos dzinumus – tā būs zīme, ka ir pienācis īstais laiks.
Nepērciet šādu ādas jaku! Viena detaļa, kas norāda uz to, ka šī jaka sen jau ir izgājusi no modes
Bet kurš mēslojums ir pats labākais? Par to vairāk raksta turpinājumā!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk!
Tevi noteikti interesēs
- Vai olas meklēsim sniegā – izskan pirmā prognoze par laikapstākļiem Lieldienāsby Sandra Ločmele
- Veģetārie melnie “ikri” no trim sastāvdaļām – oriģināla recepte svētku galdamby Anete Vītola
- Draudzene no Lietuvas parādīja, kā pagatavot kartupeļu cepelīnus ar malto gaļu. Tagad tas ir mūsu ģimenes mīļākais ēdiensby Rinalds Bergmanis