Šokolādes kūka bez miltiem un tikai no 4 sastāvdaļām

Ja meklējat gardas un dabīgas kūkas recepti, kas ir gan vienkārša, gan ātri pagatavojama, turklāt vien no 4 sastāvdaļām – tad esat īstajā vietā

Piedāvājam izcili garšīgu šokolādes kūku bez miltiem, kurai nepieciešamas vien četras sastāvdaļas. Uzziniet, cik vienkārši to pagatavot, un ļaujieties neatvairāmajai šokolādes baudai!

Šokolādes kūka bez miltiem – tikai 4 sastāvdaļas! Šokolāde, kas tiek gatavota no kakao pupiņām, jau senatnē tika izmantota kā dzēriens acteku un maiju kultūrās. Tikai 18. gadsimtā Eiropā tā ieguva popularitāti kā saldais gardums. Kakao ir ne tikai garšīgs, bet arī ļoti vērtīgs produkts, kas sniedz vairākus ieguvumus veselībai. Tas ir bagāts ar antioksidantiem, uzlabo garastāvokli.

Bet kāpēc izvēlēties kūku bez miltiem? Šī recepte ir lieliski piemērota tiem, kas ievēro bezglutēna diētu vai kuriem ir kviešu nepanesība. Taču tas nav vienīgais iemesls – šī kūka ir arī lieliska iespēja izbaudīt klasisku desertu jaunā, aizraujošā veidā. Jūs būsiet pārsteigti, cik tā ir gaisīga un sulīga, lai gan tajā nav izmantoti ierastie milti.

Šokolādes kūka, kas rada pieradumu! Iedomājieties, kā jūsu virtuvē piepildās ar bagātīgu šokolādes aromātu, kamēr šī kūka cepas krāsnī. Tumšā šokolāde lēni kūst, veidojot samtaini maigu un krēmīgu centru. Katrs kumoss piepildīs jūsu garšas kārpiņas ar intensīvu šokolādes garšu, radot neaprakstāmu baudījumu. Kūkas struktūra ir maiga un gaisīga, gandrīz kā šokolādes putas, kas kūst uz mēles, sniedzot īstu šokolādes ekstāzi.

Šokolādes kūka bez miltiem – recepte
Sagatavošana: 10 minūtes
Cepšanas laiks: 20 minūtes
Kopējais laiks: 30 minūtes

Sastāvdaļas:
250 g tumšās šokolādes
220 g sviesta
6 olas
100 g cukurniedru cukura

Lasi vēl: Reiz es kļūdas pēc uzkaisīju cepamo sodu vistas gaļai, un tagad tā ir mana mīļākā recepte – dalīšos tajā ar jums

Pagatavošana:
1.Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175°C (augšējais/apakšējais režīms) un izklājiet atsperu formu ar cepamo papīru. 2.Katliņā uzvāriet 500 ml ūdens un sadrupiniet šokolādi mazos gabaliņos. Šokolādi un sviestu ievietojiet bļodā un izkausējiet virs ūdens peldes. 3.Citā traukā saputojiet olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un putaina, pēc tam lēnām pievienojiet izkausēto šokolādes un sviesta maisījumu.

4.Lejiet mīklu sagatavotajā cepamajā formā un cepiet apmēram 20 minūtes. Izņemiet kūku no krāsns un ļaujiet tai atdzist. Pirms pasniegšanas, ja vēlaties, apbārstiet ar pūdercukuru.
Pasniegšana: Kūku var baudīt ar svaigām ogām, vaniļas mērci vai kausiņu saldējuma. Baudiet šo neatvairāmi gardo desertu!