Siera kūka ir nav ļoti sarežģīts deserts, bet nereti tā nesanāk tā kā gribētos. Slavenais britu šefpavārs Gordons Remzijs atklāja, kā pagatavot nevainojamu siera kūku.
Gordons Remzijs ir dalījies ar vienkāršu recepti, kas padarīs jūsu desertu perfektu. Turklāt visas sastāvdaļas ir pieejamas un pagatavošanas process gaužām vienkāršs.
Sastāvdaļas
150 g graudaugu cepumu
75 g nesālīta sviesta, izkausēts
300 g krēmsiera
300 g maskarpone
150 g pūdercukura
3 lielas olas
3 lieli olu dzeltenumi
1 ½ ēdamkarote vaniļas ekstrakta
Sastāvdaļas virsējai kārtai
145 ml skāba krējuma
1 ēdamkarote pūdercukura;
½ tējkarotes vaniļas ekstrakta.
Pagatavošana
Vispirms jāsasmalcina cepumi, lai tie kļūtu līdzīgi rīvmaizei. Pēc tam jāpievieno sviests un vēlreiz jāsasmalcina.
Pēc tam cepšanas formas dibenu jāizklāj ar cepumiem un jāieliek ledusskapī, lai tie sastingst. Tad cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 ºC.
Tagad jāsagatavo pildījums. Lai to izdarītu, līdz viendabīgai masai sakuļ krēmsieru un maskarponi, pievieno pūdercukuru un samaisa. Tad pievieno olas, olu dzeltenumus un vaniļu.
Pēc tam atdzesētas formas ārpusi izklājiet ar stingru foliju tā, lai tā nosegtu apakšējo daļu un sānus vienā lielā gabalā. Tas pasargās siera kūku no ūdens, jo tā tiks cepta ūdens peldē.
Pēc tam uz atdzisušās cepumu pamatnes uzlej biezpiena pildījumu, formu ieliek lielā grāpī un tajā ielej karstu ūdeni no tējkannas. Ūdens jāielej tik daudz, lai tas aizsniegtu kūkas formu līdz pusei.
Ūdens vannā maigais pildījums gatavojas lēni un vienmērīgi. Šādi kūkai jāgatavojas 30 minūtes. Pēc tam siera kūka jāieliek cepeškrāsnī uz 50 minūtēm. Desertam jābūt stingram, bet ne cietam. Piecas minūtes pirms gatavošanas beigām sajauciet sastāvdaļas galzūrai un pārlejiet ar to kūku.
Pēc cepšanas siera kūka jāizņem no cepeškrāsns un uzmanīgi jānoņem folija. Pirms ievietošanas ledusskapī dodiet tai laiku atdzist istabas temperatūrā. Siera kūkai ledusskapī jāstāv 20 minūtes, pēc tam to var nobaudīt.