Nevainojama aknu ruletīte, kas izrotās jebkuru galdu

Aknu kūku ir milzīgs skaits recepšu, un katrai saimniecei ir sava, gadu gaitā pārbaudīta. Taču tikpat vienkārši var pagatavot aknu ruletīti, kas būs ne mazāk garšīga.

Zināmā ēdienu blogere Jūlija Simončuka, demonstrējot savu alternatīvu aknu kūkai svētku galdam, kas vizuāli ir tik izteiksmīga un skaista, ka noteikti piesaistīs visu viesu acis.

Sastāvdaļas aknu ruletītei

Vistas aknas – 400 g

Piens – 400 ml

Olas – 3 gabali

Milti – 5 ēdamkarotes

Eļļa – 3 ēdamkarotes

Sāls – pēc garšas

Burkāni – 2 gabali

Sīpoli – 2 gabali

Šampinjoni – 350 g

Kausēts siers – 2 iepakojumi

Sāls – pēc garšas

Majonēze – pēc garšas

Ķiploki – 2-3 daiviņas

Valrieksti – 50 g

Svaigi zaļumi – nedaudz un pēc izvēles

Ruletes pagatavošanas gaita

Aknas nomazgā, notīra no taukiem un plēvēm un liek blendera traukā, pievieno olas, pienu, miltus, sāli, augu eļļu un visu sakuļ viendabīgā masā. Jums vajadzētu iegūt pašķidru masu, gluži kā cepot parastās plānās pankūkas. Šīs aknu pankūkas būs mūsu ruletes pamatkārtas.

Burkānus nomazgā, sarīvē uz vidējas rīves un apcep kopā ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Tieši tāpat apcept sēnes, pievieno kausēto sieru, ķiplokus, sāli un nedaudz majonēzes. Visu ļoti rūpīgi sajauc kop.

Liek pankūkas, secīgi, vienu pēc otras smērējot pildījumu, līdz pankūkas beigušās. Saloka maliņas un cieši sarullē rullī un ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī uz divām stundām.

Gatavo aknu ruletiti ieziež ar majonēzi, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem un zaļumiem. Sagriež gabaliņos un pasniedz pēc dažām stundām. Garšu buķete būs vienkārši neiedomājama. Šīs ir ēdiens, kas patiks pat tiem, kuriem aknas īpaši negaršo.