Ņemu biezpienu, citronu un gatavoju gardu pīrāgu

Šodien pastāstīšu, kā mājās pagatavot citronu-biezpiena pīrāgu, kas noteikti iepriecinās pat izsmalcinātākos konditorejas izstrādājumu cienītājus.

Šī recepte ir īpaši novērtēta tās vienkāršības dēļ – to var pagatavot pat konditors iesācējs.

Man īpaši patīk mājās gatavoti biezpiena deserti, tie garšo arī maniem ģimenes locekļiem. Mēs bieži eksperimentējam ar dažādām biezpiena saldēdienu receptēm, piemēram, plācenīšu un sacepumu receptēm.

Šajā receptē īpašu garšas noti ienes citrons, kas konditorejas izstrādājumiem piešķir īpašu aromātu un nelielu skābenumu. Man vislabāk patīk šim nolūkam izmantot citrona miziņu. Lai to iegūtu, vienkārši kārtīgi nomazgājam citronu un norīvējam tā miziņu, cenšoties neaizskart balto poraino daļu, kas var pievienot rūgtumu.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Ķeramies klāt receptei!

 

Tagad pārejam pie biezpiena pamatnes gatavošanas, bet vispirms daži padomi:

* Izvēlamies svaigu un treknu biezpienu, kas nav sauss – tas nodrošinās vislabāko garšu un tekstūru.

* Atdalām olu dzeltenumus no baltumiem un uzreiz liekam tos atsevišķos traukos.

* Pīrāgam izmantojam apaļu cepamo formu, lai izvairītos no neizcepta centra un sausām malām.

* Mīklai jābūt diezgan šķidrai, tas nodrošinās pareizu pīrāga tekstūru.

* Dekorēšanai izmantojam ogas, riekstus vai ievārījumu, bet es gatavo pīrāgu visbiežāk pārkaisu ar pūdercukuru.

Gatavošanas process:

Bļodā sajaucam biezpienu, cukuru un olu baltumus. Pēc vēlēšanās pievienojam nedaudz piena.

Pievienojam sarīvēto citrona miziņu.

Pieberam iepriekš izsijātus miltus.

Pievienojam cepamo pulveri.

Tālāk seko pats būtiskākais solis, lai pīrāgs izdodas lieliska!

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk