Kāpēc ieteicams mērcēt olu čaumalas ūdenī — viena no maz zināmām olu čaumalu priekšrocībām

Esmu pārliecināta, ka jūs par to iepriekš nebijāt dzirdējuši. Vairs nekad neizmetu olu čaumalas – tās iemērcu ūdenī un atstāju uz nakti. Šī, no pirmā acu uzmetiena dīvainā, metode izrādījusies ļoti noderīga saimniecībā.

Pastāstīšu, kāpēc un kā es to daru. Turpiniet lasīt, ja vēlaties zināt.👇

Daudzi ir pieraduši olu čaumalas uzreiz izmest pēc ēdiena pagatavošanas. Tomēr arvien vairāk cilvēku visā pasaulē sāk izmantot šo, šķietami bezjēdzīgo materiālu gudri — iemērcot to ūdenī.

Pirmajā brīdī šķiet, ka tas ir dīvains ieradums, bet patiesībā tam ir daudz noderīgu īpašību, un tagad jūs uzzināsiet, kāpēc vajadzētu pārdomāt savu attieksmi pret čaumalu.

Kāpēc olas ir noderīgas?

Olas jau sen ir atzītas par vienu no visvērtīgākajiem un nepieciešamākajiem produktiem cilvēka uzturā. Tās ir bagātas ar augstas kvalitātes olbaltumvielām, kas ir neaizvietojamas muskuļu darbam un audu atjaunošanai.

Olas ir bagātas ne tikai ar olbaltumvielām, bet arī ar dzelzi, fosforu, kalciju, kā arī vitamīniem B12 un K2, kas palīdz uzturēt kaulus un ķermeni lieliskā formā.

Čaumalas satur kalciju un palīdz sabalansēt augsnes pH līmeni. Vienkārši izskalojiet tās, kārtīgi nožāvējiet un pēc tam sasmalciniet smalkās drupačās.

Šīs drupačas var pievienot tieši podos ar istabas augiem vai atklātajā zemē. Tās kalpos ne tikai kā mēslojums, bet arī kā lielisks līdzeklis pret gliemežiem un čūskām.

Cits veids, kā gūt labumu no čaumalām, ir vārīt tās ūdenī, un pēc tam izmantot šo ūdeni. Šis minerāliem bagātais uzlējums lieliski piemērots augu laistīšanai.

Tā stiprinās sakņu sistēmu, paātrinās augšanu un palīdzēs novērst kalcija deficītu jūsu augos.

Daži pat izmanto šo ūdeni kā piedevu mēslojumiem vai kā līdzekli nagu stiprināšanai, pievienojot to roku vannām.