Ikreiz, kad esmu ieplānojusi svinības un aicinu ciemiņus, viņi bieži lūdz pagatavot tieši šo uzkodu no saldajiem pipariem. Man jāsaka, ka šis ēdiens ir tik vienkārši uzmeistarojams, ka pat tik slinks cilvēks kā es ar to tiek galā bez problēmām – un kādas uzslavas saņemu!
Man īpaši patīk, cik ātri šie pipari pazūd no galda. Ieinteresējies? Laipni lūgts/lūgta manā virtuvē, kur es tev parādīšu un pastāstīšu, kā pagatavot šo gardo uzkodu.
Visas sastāvdaļas ar nepieciešamajām proporcijām atradīsi, kā parasti, raksta beigās.
Pagatavošanas gaita:
Uzkodai izvēlos gaļīgus sarkanos piparus. Izgriežu sēklotni un sagriežu piparus vidējos gabaliņos.
Pannā ieleju saulespuķu eļļu un uzkarsēju. Tad lieku pannā piparus un, maisot, uz lielas uguns apcepu apmēram piecas minūtes, līdz tie kļūst mīksti un sulīgi.
Kamēr pipari cepas, smalki sagriežu pētersīļu lapas.
Kad pipari ir pietiekami mīksti, es tos kopā ar eļļu no pannas pārlieku katliņā.
Pievienoju medu un caur spiedi izspiestus ķiplokus.
Pieleju ābolu sidra etiķi un pievienoju sāli pēc garšas – šādam piparu daudzumam pietiek ar pusi tējkarotes. Pievienoju graudainās sinepes.
Beigās pievienoju sasmalcinātos pētersīļus un visu kārtīgi samaisu.
Katliņam uzlieku vāku un atstāju uz vairākām stundām marinēties.
Kad pipari atdzisuši, vēlreiz apmaisu un pasniedzu galdā. Sanāk ļoti garšīga un koša piparu uzkoda. Noteikti izmēģini šo recepti – esmu pārliecināta, ka tev un taviem viesiem ies pie dūšas!
Sastāvdaļas:
1 kilograms sarkano piparu;
1 ēdamkarote ābolu etiķa;
3 daiviņas ķiploku;
1 ēdamkarote graudaino sinepju;
1 ēdamkarote medus;
5-7 zariņi pētersīļu;
Saulespuķu eļļa;
0,5 tējkarotes sāls.
Ja tevi ieinteresēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem!