Pareiza gaļas izvēle ir ideāla šašlika atslēga, taču ir daži veidi, kas garantēti sabojās ēdienu. Uzziniet, ko eksperti vienbalsīgi sauc par sliktāko gaļu grilam un kāpēc to noteikti nevajadzētu iegādāties.
Kāda gaļa nav piemērota grilēšanai
Tātad, kāda gaļa ir absolūts šašlika bojātājs? Tā ir veca, sīksta liellopu gaļa, īpaši izcirtņi, piemēram, apakšstilbs vai krūts daļa.
Šai gaļai ir ļoti rupjas muskuļu šķiedras. Tas paliek “gumijotas” arī pēc ilgstošas marinēšanas un kārtīgas cepšanas. Pat vismodernākā marināde nespēj pilnībā mīkstināt šīs šķiedras līdz vajadzīgajam maigumam.
Vecajā liellopu gaļā bieži praktiski nav intramuskulāru tauku un tauku slāņu, kas cepšanas laikā kūst un piešķir šašlikam sulīgumu. Rezultātā gaļa izrādās sausa un negaršīga.
Citas sliktas gaļas iespējas
Papildus vecajai liellopu gaļai jums vajadzētu būt uzmanīgiem arī ar citiem gaļas veidiem.
Ļoti liesi gabali: piemēram, bez ādas, beztauku vistas krūtiņa vai ļoti liesa cūkgaļas fileja. Bez pareizas, mitras marinādes un ļoti ātras cepšanas tie uz uguns ātri izžūs.
Nezināmas kvalitātes gaļa: īpaši tas, kas ir vairākkārt sasaldēts un atkausēts. Šī procedūra iznīcina muskuļu šķiedru struktūru, kā rezultātā gaļa pēc atkausēšanas zaudē savu dabisko mitrumu, garšu un kļūst ūdeņaina, bet pēc cepšanas izžūst.
Kādu gaļu izvēlēties ideālajam šašlikam
Lai jūsu šašliks būtu veiksmīgs, dodiet priekšroku pārbaudītām iespējām.
Cūkgaļas kakls: ideāls gaļas un tauku slāņu līdzsvars garantē maksimālu sulīgumu un maigumu.
Cūkgaļas fileja vai karbonāde (var būt uz kaula): arī lieliska izvēle. Galvenais nepārcept uz uguns, lai saglabātos sulīgums.
Jēra gaļa vai pakaļkāja ir klasiska izvēle patiesiem bagātīgu garšu cienītājiem.
Vistas stilbiņi ir daudz sulīgāki un aromātiskāki par krūtiņu, ideāli piemēroti šašlikam.