Delikāts un bez liekām piedevām – kā mājās pagatavot gardu vegānu krēmsieru

Šis produkts ir lieliski piemērots cilvēkiem, kuri slikti panes piena produktus. Bet lieliskās garšas un tekstūras dēļ tas ir ļoti daudzpusīgi izmantojams dažādos ēdienos.

Vegānu krēmsiers ir garšīgs un īpaši labi sader ar krekeriem vai kruasānu. Šī versija ir daudz veselīgāks risinājums nekā veikalā nopērkamais krēmsiers. Un tas ļaus jums iegūt lielu daudzumu olbaltumvielu.

Recepte kmrēmsieram bez piena produktiem

Sastāvdaļas

1 glāze Indijas riekstu

1 ½ glāzes ūdens

1 bloks tofu

1 ķiploka daiviņa

½ citrona sula

1 tējkarote miso pastas

1 tējkarote  Dižonas sinepes

1 tējkarote kaltēti ķiploki

½  glāze uztura rauga

Nedaudz olīveļļas

Šķipsniņa kurkumas

Sāls un pipari pēc garšas

Sasmalcināti lociņi

Krēmsiera pagatavošanas gaita

Izmērcē Indijas riekstus verdošā ūdenī un pārklāj ar dvieli vismaz 15 minūtes. Tad riekstus sablenderējam blenderī ar visām sastāvdaļām, izņemot lociņus. Jums vajadzētu iegūt pilnīgi viendabīgu masu.

Šajā posmā, kad sastāvdaļas jau ir sablenderētas vienotā masā, pievienojiet smalki sagrieztus lociņus, daudzumu pielāgojot atkarībā no jūsu gaumes.

Lai gan tekstūra var izskatīties nestabila, neuztraucieties — tā iestāvēsies un vēlāk kļūst stingrākā. Krēmsieru liek ledusskapī vismaz uz stundu. Tomēr konsistences ziņā vislabāko rezultātu iegūsiet, ja ļausiet krēmsijeram atrasties ledusskapī vismaz 10 stundas. Šajā laikā tas iegūs pazīstami krēmīgo tekstūru.

Tāpēc ir lietderīgi to pagatavot iepriekšējā vakarā un uz nakti ievietot ledusskapī, lai no rīta varētu krēmsieru baudīt ar svaigiem krusāniem vai maizītēm, vai arī to uzziest uz tikko pagatavotiem, vēl viegli siltiem grauzdiņiem.

Tie, kas šo recepti ir izmēģinājuši, apgalvo, ka siers pēc garšas ir ļoti līdzīgs oriģinālam krēmsieram, un pat grūti iedomāties, ka tajā nebūt piena produktu.