Jūs taču zināt, ka man nekas netiek izniekots — pat pienenes vasarnīcā savācu un gatavoju no tām tēju ziemai. Tējai es vācu tikai ziediņus.
Zinu, ka daudzi izmanto arī pieneņu lapiņas un kātiņus, bet man patīk tēja tikai no ziediem.
Pienenes es iepriekš nemazgāju, bet izlieku tās plānā kārtā uz dvieļa. Pa virsu pārklāju ar mitru dvieli, un, lai tas ātri neizžūtu, uzklāju vēl vienu sausu frotē dvieli. Atstāju tā uz galda uz 3–4 stundām. Šajā laikā pienenes nedaudz savīst, un visi knišļi un kukainīši izkāpj no ziediem.
Tagad pienenes izlaižu caur gaļas mašīnu — caur vislielāko restīti. Tas nepieciešams, lai izdalītos sula.
Granulas pārberu burciņā, pārsedzu ar mitru drāniņu un nolieku siltā vietā uz 30 stundām.
Ja notur 20 stundas, tēja būs gaiša ar zāļainu aromātu. Ja – kā man – notur 30 stundas, tā kļūst tumša, ar bagātīgu garšu un patīkamu augļu aromātu.
Lasi vēl: Kāpēc es vienmēr uzkarsēju pannu pirms cepšanas – noslēpums no vecā pavāra
Žāvēšu 50 grādu temperatūrā ar konvekcijas režīmu. Ja konvekcijas nav, tad krāsns durvis vajag nedaudz atvērt, lai mitrums neuzkrājas.
Mans tēja ir gatava — es to žāvēju 3,5 stundas. Izņemu no krāsns un atstāju uz galda aptuveni uz stundu.
Pēc stundas pārberu tēju burciņā un glabāju to skapītī virtuvē.
Tēja sanāk ļoti garšīga, ar patīkamu augļu aromātu.
Lasi vēl: 9 pazīmes, kas liecina, ka uz jūsu mājas ir uzlikta ļauna acs vai lāsts
Pamēģiniet pagatavot!