Speciāliste atklāja man vienkāršu noslēpumu, kas pilnībā mainīja manu attieksmi pret maizi. Tas, ko viņa man teica, bija tik spēcīgi, ka es nevarēju noticēt, ka nezināju par to agrāk.
Šodien es gribu dalīties ar jums tajā, ko viņa man iemācīja un kas pilnībā mainīja manu dzīvi.
Kur ir problēma
Vai zinājāt, ka parastā maize, īpaši baltmaize, var būt problēmu avots mūsu organismam? Kad mēs to ēdam, cukura līmenis strauji paaugstinās, un pēc tam tikpat ātri pazeminās. Tas ir līdzīgi emocionālām un fiziskām amerikāņu kalniņiem visas dienas garumā. Un, godīgi sakot, draugi, pēc 30–40 gadiem mums noteikti nevajadzētu papildu kāpumus un kritumus dzīvē!
Bet ko, ja es jums pateikšu, ka vienkārša maizes saldēšana var visu mainīt? Jā, jūs pareizi izlasījāt. Maizes saldēšana nav tikai veids, kā pagarināt tās uzglabāšanas laiku, tas ir īsts pārvērtība veselīgākā ēdienā. Tas ir līdzīgi kā maģija, bet patiesībā tas ir tīra zinātne. Un šodien es gribu dalīties ar jums, kā tieši tas darbojas.
Nemācieties baidīties – es neizmantošu sarežģītus terminus vai mulsinošus skaidrojumus. Atļaujiet man izskaidrot vienkāršā veidā, lai tas būtu saprotams.
Izskaidroju vienkārši
Iedomājieties, ka maize ir vesels pasaules modelis, kas piepildīts ar maziem cukura molekulām, kas saistās kopā. Kad mēs ēdam parasto maizi, šīs molekulas ātri sadalās mūsu ķermenī, izraisot to enerģijas pieaugumu, par kuru mēs jau runājām.
Tomēr, kad mēs saldējam maizi, notiek kaut kas brīnišķīgs. Aukstā temperatūra maina cukura molekulu struktūru, pārvēršot tās par to, ko zinātnieki sauc par “izturīgo cieti”. Man patīk domāt par to kā par “draudzīgo cukuru” — cukuru, kas nesteidzas. Tas nozīmē, ka, ēdot saldētu maizi, jūsu ķermenis to pārstrādā daudz lēnāk. Vairs nav nekādu enerģijas svārstību. Vairs nekādu izsalkuma lēkmju no rīta.
Bet tas vēl nav viss! Šis “tīrais cukurs” patiesībā baro labvēlīgās baktērijas! Jā, draugi, maizes saldēšana patiešām var palīdzēt uzlabot jūsu gremošanas sistēmas stāvokli. Vai tas nav lieliski, ka kaut kas tik vienkāršs var būt tik svarīgs? Un ieguvumi šeit neapstājas.
Saldējot maizi, jūs arī palīdzat tai ilgāk palikt svaigai, kas nozīmē mazāk izšķērdēšanas un lielāku ietaupījumu. Mūsdienās, kad viss kļūst dārgāks, tas noteikti ir iemesls smaidiem!
Lasi vēl: Zemenes aug kā uz rauga: sagatavoju šķidro mēslojumu no vienkāršām sastāvdaļām un laistu reizi mēnesī
Varbūt jūs jautājat: “Bet kā tieši man vajadzētu saldēt maizi?” Neuztraucieties, es par to parūpēšos. Process ir ļoti vienkāršs.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Beidzot izskan prognoze, kad Latvijā varam atkal sagaidīt +25 grādu temperatūruby Sandra Ločmele
- Dārza kaitēkļi šo līdzekli vienkārši necieš – aizsargājiet savus stādījumus bez ķimikālijāmby Anete Vītola
- “Varēju izdarīt visu ko!”: tautā iemīļotā aktrise Regīna Devīte intervijā atklāti izstāsta par saviem nedarbiemby Laura Blūma