Lai pagatavotu gardu maltīti, ne vienmēr ir stundām ilgi jāpavada laiks virtuvē pie plīts. Lieliskas uzkodas var radīt arī pāris minūtes. Piedāvājam recepti salātiem ar cūkas mēli, zirņiem un gurķiem, kas būs lieliska alternatīva ierastiem salātiem.
Ātri un garšīgi salāti ar mēli, gurķiem un zirņiem ir viegli pagatavojams un sātīgs ēdiens. Tas labi remdē izsalkumu, dod spēku un var izrotāt ne tikai ikdienas ēdienkarti, bet arī svētku galdu.
Ar pārbaudītu šādu salātu recepti dalījās kulinārijas blogere Katerina Movčan savā sociālo tīklu kontā, un ātri vien tā ieguva viņas sekotāju atzinību.
Sastāvdaļas salātiem ar mēli, gurķi un zaļajiem zirnīšiem
Vārīta un notīrīta cūkas mēle – 300 g
Svaigi gurķi – 3 gabali
Konservēti zirņi – 300 g
Sīpoli – 2 vidēja izemēra
Ābolu sidra etiķis – 0,5 ēdamkarotes
Cukurs – 0,5 tējkarote
Silts ūdens – 150 ml
Sāls un pipari pēc garšas
Majonēze – 3 ēdamkarotes
Salātu pagatavošanas gaita
Vispirms jums ir nepieciešams marinēt sīpolu. Lai to izdarītu, sagrieziet to plānos pusgredzenos, ielieciet to bļodā, pievienojiet cukuru, ābolu sidra etiķi un ūdeni. Samaisa un ļauj marinēties, kamēr sagatavojiet visas pārējās sastāvdaļas.
Gurķi sagriež sloksnēs. Ja vēlaties, varat to nomizot, bet nav slikti, ja arī atstājat mizu, jo tas palīdz saglabāt tekstūru. Tādā pašā veidā sagrieziet sālsūdenī novārītu un atdzesētu cūkgaļas mēli.
Visas sastāvdaļas liek dziļā bļodā, pievieno zirņus, vispirms notecinot no tiem visu šķidrumu, un marinētus sīpolus. Tāpat pievieno arī sāli un piparus pēc garšas, un, visbeidzot, sajauc salātus ar majonēzi. Salātus labi samaisa un pasniedz.
Ja vēlaties, lai ēdiens iegūtu garšu, paturiet to kādu laiku ledusskapī. Un pēc saviem ieskatiem varat pievienot svaigus garšaugus, lai garšu padarītu svaigāku.