Pēc draudzenes ieteikuma kafijai pievienoju kausēto sieru – tagad to daru bieži

Kādu dienu biju ciemos pie draudzenes un viņa man atklāja šo interesanto kafijas recepti ar kausēto sieru, sākuma domāju, ka nevarēšu ko tādu dzert, bet tagad gatavoju to vismaz reizi nedēļā

Jūsu komentāri bieži mani iedvesmo izmēģināt ko jaunu. Dažreiz es pilnībā gatavoju pēc jūsu receptēm (kuras jūs atstājat komentāros), bet citreiz izmantoju jūsu ideju kā pamatu un pievienoju savus akcentus. Šī draudzenes recepte ir ļoooooti interesanta, lai neteiktu vairāk.

Viss, kas šķiet dīvains sākumā, vienmēr ir tik lielisks! Jo pasaulē ir tik daudz interesantu ēdienu, ka gribas nogaršot visu, visu, visu! Un pat parasts kafijas dzēriens katrā ģimenē tiek gatavots citādi. Lai gan šķiet – nu ko tur vēl var izdomāt? Un starp desmitiem komentāru “KĀPĒC VISPĀR ŠITO DZERT”, mana draudzene kāda komentārā man dalījās ar vēl interesantāka dzēriena recepti – kafiju ar kausēto sieru.

Man vairs nebija izvēles, tas bija jāpamēģina! Braucu ciemos un mācījos to gatavot. Mīļā mana, liels paldies jums par šo recepti! 💙 Skatieties, kāda skaists dzēriens sanāk.

Piebildīšu, ka mēs, protams, šādu kafiju nedzeram katru dienu. Šo dzērienu var uztvert kā izsmalcinātu desertu un gatavot tikai tad, kad ļoti gribas sevi palutināt. Tieši tā arī mēs darām. Tātad – rādu, kā pagatavot šo brīnišķīgo krēmīgo dzērienu.


Vispirms es nomēru nepieciešamo piena daudzumu, to daru ar mērglāzi. Vienai porcijai man vajag apmēram 200 ml (bet patiesībā viss atkarīgs no jūsu tasīšu lieluma). Iepriekš es izmantoju parastu pienu (ar tauku saturu 2,5%), bet tagad vīra dēļ sanāk ņemt bez laktozes pienu (ar tauku saturu 1,8%).

Ja vēlaties vēl treknāku dzērienu, pienu var aizvietot ar saldo krējumu. Tas būs vēl maigāks, bet arī kalorijām bagātāks. Pienu uzsildām mikroviļņu krāsnī un pārlejam blendera traukā. Turpat pievienoju arī sīrupu:

Sīrups nav obligāta sastāvdaļa, tāpēc to var izlaist. Bet mēs taču gatavojam desertu, tam jābūt saldam, tāpēc es sīrupu nemainu. Dzīvojam vienreiz – kā saka. Tagad ņemam mīksto kausēto sieru un pievienojam to pienam.

Svarīgi iegādāties tieši labu, mīkstu sieru trauciņā (nevis tā saucamo “sierkociņu”). Izvēlieties kvalitatīvu sieru – tas būs dārgāks, bet arī daudz garšīgāks! Tagad ņemam rokas blenderi ar nažu uzgali un blendējam visu kopā apmēram 40 sekundes. Pienam jābūt pietiekami siltam – labāk pat karstam.

Tikmēr vāram kafiju jums ērtā veidā – varat to pagatavot kafijas automātā, turku kanniņā vai pat ar drip-paciņu – kā jums labāk patīk! Es vāru espresso kafijas automātā. Ņemam skaistu tasīti, no kuras baudīsim dzērienu (neglītu ņemt ir aizliegts!), un lejam tajā saputoto pienu ar sieru. Tad uzmanīgi, plānā strūklā, pielejam uzvārīto kafiju.

Lasi vēl: Sieviete no Madonas savai atvadu dienai jau daudzus gadus krāj naudu, bet turpmākie notikumi visu sagrieza kājām gaisā

Un baudām! Dzēriena virsu var pārkaisīt ar vaniļas vai lavandas cukuru (aromātam).

Kas nepieciešams (1 porcijai):

piens vai saldais krējums – 200 ml
kausētais siers – 1 ēdamkarote
sīrups pēc garšas (pēc vēlēšanās)
espresso – 40–50 ml

Lūk, kāda skaistuma dzērienu mēs iegūstam! Sierainā kafija – Saldais Persiks. Tā es to saucu,  jo pievienoju persiku sīrupu, bt var karameļu, kļavu utt.  Visiem novēlu labu apetīti!