Vecmāmiņas recepte, kā 5 minūtēs iegūt maigu krēmu desertiem – kūkas burtiski kusīs mutē

Patiešām laba krēma pagatavošana kūkai nav veiksme, bet gan pārbaudīta recepte un kvalitatīvi produkti. Kā arī precizitāte un liela rūpība, jo pat šķietami vienkāršs krēms var nesanākt, ja nepievērš uzmanību niansēm.

Mēs piedāvājam vecmāmiņas Olgas recepte garda desertu krēma pagatavošanai. Šis brīnišķīgais krēms tiek pagatavots burtiski dažu minūšu laikā un vienmēr izdodas garšīgs. Galvenais ir ievērot recepti un ņemt vērā visus smalkumus.

Sastāvdaļas

Trekns saldais krējums (33-35%) – 100 grami

Pūdercukurs – 100 grami

Mascarpone – 50 grami

Krēmsiers – 250 grami

Soli pa solim sagatavošanas instrukcijas

Pirms krēma gatavošanas ir jāveic viens ļoti svarīgs solus – visas sastāvdaļas liek ledusskapī, jo to temperatūrai jābūt vienādai. Pretējā gadījumā krēms var neizdoties gaisīgs un vienmērīgs.

Kad sākat gatavošanas procesu, ielieciet krēmsieru un mascarpone miksera traukā un pārlejiet ar saldo krējumu (ledusskapī tiem jānostāv vismaz trīs līdz četras stundas).

Iesijājiet pūdercukuru pie pārējām sastāvdaļām. Sāciet pakāpeniski kult mazu – vispirms ar mazu ātrumu, lai sastāvdaļas apvienotos. Pēc tam palieliniet ātrumu un kuliet apmēram pusminūti. Beigās iestatiet lielāko ātrumu.

Nepārspīlējiet un nepārkuliet krēmu, lai tas nekļūst “pārslains”. Krēmam vajadzētu kļūt blīvam un vienveidīgam pēc struktūras, perfekti noturot savu formu.

Kad krēms gatavs, ņemam silikona lāpstiņu un maigi, bet kārtīgi samaisām masu (tā atbrīvojamies no gaisa burbuļiem). Tas arī viss!

Jūs varat pagatavot kūku vai pildīt konditorejas izstrādājumus un pankūkas. Starp citu, pēc atrašanās ledusskapī šis krēms iegūst blīvāku konsistenci.

Ir otra sagatavošanas metode. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, līdz veidojas ļoti blīvas putas. Krēmsieru sajauc ar mascarponi. Saldo krējumu iemaisa sieros, un krēms gatavs.

Abas gatavošanas iespējas sniegs gardu rezultātu, jo pēc būtības tās ir līdzīgas. Tāpēc varat droši izvēlēties jebkuru no tām.