Neesmu iepriekš ēdusi tik gardas un sulīgas kotletes. Recepte ir vienkārši lieliska, ļoti iesaku arī jums pamēģināt. Ēdot pat neienāk prātā, ka noslēpums ir biezpienā.
Visas nepieciešamās sastāvdaļas ar precīzām proporcijām atradīsiet, kā vienmēr, pašā raksta beigās.
Kā pagatavot
Šodien gatavosim kotletes – kā jau sapratāt. Tikai nedomājiet, ka tās būs parastas kotletes, kuras prot gatavot ikviens. Mūsu kotletes būs pavisam neparastas.
Un ne tikai tāpēc, ka tajās būs biezpiens, kas jau pats par sevi ir pārsteidzoši. Bet arī tāpēc, ko mēs darīsim ar tām tālāk.
Tātad – sākam. Ņemam jebkādu maltās gaļas masu. Man šoreiz ir vistas gaļa, jo man tā garšo vislabāk. Taču tikpat labi var izmantot jebkura cita veida maltu gaļu.
Maltajai gaļai pievienojam sīpolu. Pagaidām nekas neparasts. Izņemot to, ka sīpols ir jāsasmalcina ļoti smalki ar nazi, nevis jāsamaļ kopā ar gaļu gaļas mašīnā.
Un tad – pēc visa iepriekšējā – pievienojam pašu biezpienu, ar kuru viss arī sākās. Biezpiens – visparastākais, no paciņas. Bet obligāti treknākais – 9%.
Tālāk nāk vēl viens piena produkts – kefīrs ar 3,2% tauku. Arī visai neparasti, lai gan kefīru daži patiešām mēdz pievienot kotlešu masai.
Un tad atkal kaut kas nestandarta – mana firmas “odziņa”: kotletēm pievienoju nevis izmērcētu maizi, kā to dara daudzi, bet gan rīvmaizi.
Pēc tam, protams, pievienojam olu. Tas jau ir ierasti. Un vēl – sāli un piparus pēc garšas. Viss. Rūpīgi samaisām malto gaļu un veidojam kotletes. Šim receptes variantam es parasti veidoju tās lielākas – lai prieks pašam un ēdājiem.
Kotletes apviļājam miltos un liekam uz sakarsētas pannas. Bet – necepam līdz gatavībai, tikai apbrūninām. Uguni uzgriežam nedaudz virs vidējā un apcepinām apmēram 5 minūtes no katras puses. Eļļa – augu.
Lasi vēl: Tikai 1 sastāvdaļa — un veļas mašīnas iekšpusē vairs nav ne rūgtenas smakas, ne pelējuma aromāta
Kas tālāk? Tālāk mēs gatavojam mērci, jo šīs kotletes būs lieliskā mērcē. Mērcei ņemam 15% krējumu. Pievienojam garšvielas – kariju un aromātiskos garšaugus. Pievienojam piparus, sāli, izspiežam ķiploku un atšķaidām ar ūdeni. Visu sakuļam ar putojuma slotiņu, līdz iegūst viendabīgu masu.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc zirņu zupa sanāk bez garšas: kļūda, ko pieļaujam gandrīz visi
- Sēžu savā auto Rēzeknes stāvvietā ar izslēgtu dzinēju un pēkšņi pienāk likumsargs un prasa dokumentus: stāstu kas notika
- Rets ziemas ķiploku stādīšanas veids pēc “latviešu metodes”; neticēju solītajiem rezultātiem, kamēr es to neizmēģināju
- Garšīga, viegla un gaisīga ābolmaizīte no manas omītes recepšu klades: vajadzīgas pavisam vienkāršas sastāvdaļas
- Aizdzinu savu BMW uz remontu Rīgā, bet galu galā paliku bez 2000 eiro, bez pašas mašīnas un ar milzu parādu
- 7 iemesli, kāpēc ir vērts turēt atsevišķu karti bez līdzekļiem










