Burkāns ir viens no populārākajiem sakņaugiem dārzkopju vidū. Taču ne vienmēr izdodas priecāties par bagātīgu burkānu ražu, un visbiežāk tas notiek kaitēkļu dēļ.
Burkānu muša, burkānu naktstauriņš un citi kaitēkļi parādās jūnijā un bojā jaunos burkānu dīgstus. Tāpēc, tiklīdz parādās asni, uzreiz jāveic apstrāde.
Burkānu dīgsti.
Burkānus vienmēr sēju dobes vagās. Burkānu sēklas ir sīkas, un agrīnajā attīstības stadijā dīgsti ir ļoti tievi. Es izmantoju šādu ieteikumu, lai burkānu rindas būtu labi redzamas.
Sēju vagās ne tikai burkānus, bet arī melnās ķimenes. Ķimenes ātri sadīgst, un tās rindas ir labi saskatāmas. Ķimenes pēc tam var vienkārši izravēt, vai arī to var retināt un atstāt augt.
Pirmo reizi burkānus apsmidzinu divu īsto lapiņu fāzē. Tiklīdz burkāniem sāk augt pirmā un otrā īstā lapiņa, apsmidzinu lakstus, lai aizsargātu stādījumus no kaitēkļiem.
Lasi vēl: Šīs lietas nedrīkst ne dot, ne aizņemties: 6 svarīgi dzīves likumi
Ar ko es apsmidzinu burkānus.
Es dodu priekšroku veikt profilaktisku burkānu apstrādi pret kaitēkļiem. Izmantoju tautas līdzekļus vai bioloģiskos preparātus. Tas darbojas labāk nekā tad, ja jau ir noticis kaitēkļu uzbrukums un nākas lietot ķīmiju. Bet es esmu pret ķīmijas lietošanu dārzeņos – galu galā es audzēju dabīgu produkciju.
Tāpēc reizi 10–14 dienās apsmidzinu burkānus profilaktiskos nolūkos. Tiklīdz parādās dīgsti un sāk augt pirmās īstās lapiņas, es sagatavoju līdzekli apstrādei.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Ja tavā priekšā apstājas automašīna ar ieslēgtām tālās gaismas lukturiem – nekavējoties brauciet prom
- Primadonna Alla Pugačova un viņas vīrs Maksims Galkins atkal pārceļas: iegādājušies vēl vienu jaunu villu – zināms, kur viņi tagad dzīvos
- Nopirku produktus uz mēnesi, bet pēc nedēļas pusi izmetu – šefpavārs atklāj kādus produktus labāk nepirkt
- 90 % autovadītāju nepareizi šķērso ātrumvaļņus — skaidroju, kādas kļūdas viņi pieļauj
- “Tu taču visu dienu mājās sēdi!”: uzskata mana vīramāte un biju spiesta “skaidroties”, kāpēc katru dienu nevāru Edgaram boršču
- Kā es uzzināju īsto vistas kotlešu noslēpumu no vīramātes – tagad gatavoju tikai šādi









