Vecmāmiņas Annas firmas ēdiens – izcili gards kartupeļu, kāpostu un maltās gaļas sacepums

Visticamāk jūs vēl nebūsiet izmēģinājusi šādu sacepumu recepti. Bet tā ir tik laba, ka vienreiz izmēģinot, noteikti vēlēsieties to pagatavot atkal un atkal. Un arī jūsu ģimenei tas kļūs par iecienītu ēdienu.

Garšīgais kartupeļu, kāpostu un gaļas sacepums ir sātīga maltīte visai ģimenei. Ēdiens ir sulīgs un sātīgs. Ja joprojām nevarat izlemt, ko gatavot pusdienās, vienkārši pagatavojiet sacepumu saskaņā ar šo recepti. Jūsu ģimene būs laimīga!

Sastāvdaļas

Sīpols – 1 gabals

Kartupeļi – 1,5 kg

Kāposti – 150 g

Maltā gaļa – 400 g

Sāls – 1 tējkarote

Sviests – 100 g

Melnie pipari – 0,25 tējkarote

Sacepuma pagatavošanas gaita

Jāsāk ar kartupeļiem – tie būs jāsagatavo divos dažādos veidos. Vispirms kartupeļus nomazgā, nomizo un pusi sagriež plānās strēmelītēs (otru pusi atstāj) – ar to tiksim galā vēlāk.

Smalki sagrieziet sīpolu. Sagrieziet kāpostus, tāpat kā kartupeļus, plānās sloksnēs. Lielā bļodā apvienojiet kartupeļus, kāpostus, sīpolus, sāli, malto gaļu un piparus. Visu kārtīgi samaisa – pildījums gatavs.

Otru kartupeļu pusi sarīvē uz rupjās rīves. Cepšanas trauku ieziež ar augu eļļu. Tā apakšā ielieciet rīvētus kartupeļus (apmēram ½ daļu), uzmanīgi un vienmērīgi sadaliet pa visu formu, veidojot malas gar trauka malu.

Viegli sāli kartupeļus formā. Ielieciet pildījumu un izlīdziniet to. Uzlieciet sviestu uz pildījuma un atlikušos rīvētos kartupeļus. Sagatavoto sacepuma masu no visām pusēm kārtīgi piespiež ar silikona lāpstiņu. Beigās vēlreiz uzlieciet sviestu uz sacepuma virsmas.

Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep 200 C temperatūrā apmēram 80 minūtes. Gatavo sacepumu pasniedz ar svaigiem vai marinētiem dārzeņiem. Bet tikpat labi tas būs pilnīgs pats par sevi un tam nevajag piedevas.