Sirņiki ir ne tikai saldais ēdiens, kas daudziem ir pazīstams un iemīļots jau no bērnības. Izmēģiniet oriģinālo recepti ar spinātiem un sparģeļiem, jo tas ir veselīgs, barojošs un neticami garšīgs variants brokastīm vai vieglām vakariņām.
Ar šo vienkāršo un gardo recepti dalījās populārā kulinārijas emuāru autore Viktorija Koroļevska savā sociālās vietnes TikTok lapā. Tā ātri vien ieguva sekotāju lielu atzinību un popularitāti.
Sirņikiem nepieciešamās sastāvdaļas
Biezpiens (var izmantot arī vājpiena biezpienu) – 150 g
Ola – 1 gabals
Rīsu milti – 3 ēdamkarotes
Cietais siers – 20 g
Spināti – 80 g
Sparģeļi – 4 gabali
Sāls un olīveļļa – pēc garšas
Sirņiku pagatavošanas gaita
Pirmkārt, jums ir jāiesiet ola blendera vai miksera bļodā un jāpievieno nomazgātus spinātus (tos nav nepieciešams sagriezt sīkāk). Pēc tam olu un spinātus saputo līdz gludai un viendabīgai konsistencei.
Saputotajai olai un spinātiem pakāpeniski pievieno rīsu miltus, biezpienu un šķipsniņu sāls. Masu kārtīgi samaisa, lai no biezpiena neveidotos kunkuļu un mīklas masa būtu viendabīga.
No sagatavotā maisījuma ar rokām (vai ēdamkaroti) veido sirņikus un apcep no abām pusēm līdz tie ir zeltaini brūni. Tas aizņems aptuveni 2 minūtes no katras puses, ne vairāk.
Sparģeļus blanšē (termiskā apstrāde ar verdošu ūdeni vai tvaiku) sālsūdenī 3 minūtes. Tad pārliek uz sausas pannas ar pilienu eļļas un cep 3-4 minūtes.
Sagatavotos sirņikus un sparģeļus liek kopā uz šķīvja – tie lieliski sader kopā garās ziņa un papildina viens otru. Ja ir vēlme, var pasniegt kopā ar jogurtam, ķiploku vai gurķu mērci.
Šīs vakariņas ir ļoti veselīgas un neticami garšīgas, gluži kā restorānā. Turklāt ļoti ātri un viegli pagatavojamas.