Vienkāršs ēdiens ar pārsteidzošu garšu – cepti kartupeļi jaunā veidā

Cepti kartupeļi ir klasika, kuru mīl daudzi. Tomēr izcept patiešām gardus kartupelīšus, lai tie būtu ar zeltainu, kraukšķīgu garoziņu no ārpuses, un patīkami mīksti no iekšpuses, nav nemaz tik vienkāršs uzdevums.

Šī recepte kartupeļiem ar kraukšķīgu garoziņu un maigu vidiņu būs īsts glābiņš, kad ātri jāpagatavo sātīgs un garšīgs ēdiens. Ievērojot mazos padomu, varat ātri vien pagatavot gardu maltīti. Cepot pannā, kartupeļu virsma kļūst skaisti brūna un kraukšķīga — pateicoties karstajai eļļai un Maijāra reakcijai (ķīmiskais process, kas rada apbrūninājumu un bagātīgu garšu). Tas rada to patīkamo “grauzdēto” efektu.

Kamēr ārpuse kļūst kraukšķīga, iekšpuse saglabājas maiga un krēmīga — šī kontrasta kombinācija ir viena no galvenajām garšas baudām.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Kartupeļu sagatavošana soli pa solim

Nomizotus kartupeļus sagriežam plānos daiviņās, un apcepam labi sakarsētā pannā līdz iegūstam zeltaini brūnu garoziņu. Kartupeļiem pievieno smalki sagrieztu sīpolu un izspiestu ķiploku. Turpiniet cept 2-3 minūtes.

Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar skābo krējumu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pēc izvēles un savas gaumes šajā brīdī var veļ pievienot kādas garšvielas, piemēram, kurkumu, kaltētu timiānu utt.

Mana omīte gatavoja visgaršīgākās kotletes: maza viltība – viena lieta jāizdara pēc cepšanas

Vienmērīgi iesmērē kartupeļus ar olu-skābā krējuma maisījumu un cep uz vidējas uguns, līdz olas ir pilnībā sabiezējušas. Pirms pašas pasniegšanas apkaisa ēdienu ar sasmalcinātām dillēm vai citiem zaļumiem pēc savas izvēles. Piemēram, lieliski derēs arī pētersīļi vai koriandrs.

Tomēr ir vens padoms, ko noteikti vajag ievērot – viens triks, kas pacels garšu jaunā līmenī! Par to raksta turpinājumā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk