Viegla kā mākonis – recepte smalkai bezē ruletei ar zemenēm

Īsts vasaras gardums – smalka bezē rulete ar zemenēm. Kraukšķīga no ārpuses un neticami gaisīga iekšpusē, tāiekaros ikviena sirdi.

Nav šaubu, ka šis kļūs par jūsu vasaras iecienītāko desertu. Tas patiks teju visiem un viesi prasīs papildus porcijas.

Sastāvdaļas

Olu baltumi – 6 gabali (200 g)

Pūdercukurs – 250 g

Šķipsniņu sāls un citronskābes

Kukurūzas ciete – 30 g

Sastāvdaļas zemeņu pildījumam

Zemenes – 250 g

Cukurs – 1 ēdamkarote

Ciete – 1 tējkarote

Mascarpone – 300 g

Saldais krējums (33%) – 60 ml

Pūdercukurs – 20 g

Pagatavošana

Atdalot baltumus no dzeltenumiem, olām jābūt istabas temperatūrā – nevienai dzeltenuma pilītei nevajadzētu iekļūt, pretējā gadījumā baltumi nesanāks.

Pēc tam ar mikseri saputo baltumus 1 minūti. Pievienojiet pūdercukuru, šķipsniņu sāls un citronskābi un sakuliet, līdz veidojas gaisīgas putas – tas ir pēc apmēram 10-12 minūtes. Pievieno cieti, kuļ ar mazu ātrumu vēl 1 minūti un gatavs.

Izlejiet maisījumu uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu. Nepieciešams kvalitatīvs pergaments, kas nelīp. Izlīdziniet to un izveidojiet vidēji biezu kūku.

Cep cepeškrāsnī 150 C temperatūrā 35-40 minūtes. Gatavošanas laiks ir atkarīgs no krāsns. Gatavai kūkai jābūt ar cietu augšējo garozu, kas saplaisā, piespiežot ar pirkstu. Izņemam cepešpannu, kūkai uzliekam pergamentu un apgriežam uz galda.

Pildījumam zemenes un cukuru liek blenderī un sakuļ biezenī. Lej katliņā, maisot pievieno cieti un vāra, līdz sabiezē.

Ar mikseri 1 minūti saputo maskarponi, pūdercukuru un saldo krējumu. Kūkas virsmu ieziež ar zemeņu pildījumu un krējuma kārtu.

Saritiniet kūku rullī. Virsu ieziež ar atlikušo krēmu un dekorē ar ogām un piparmētrām. Ļaujiet tai nostāvēties 1-2 stundas ledusskapī, un varat to ēst. Ruletes sagatavošana prasa 70 minūtes un dažas stundas ledusskapī, lai ievilktos.