Svaigi gurķi — sulīgi un kraukšķīgi dārzeņi, no kuriem var pagatavot daudz dažādu ēdienu. Taču reizēm jau pēc trim dienām tie zaudē stingrību, kļūst mīksti un krunkaini, un tādēļ vairs neizskatās tik apetelīgi.
Tas ir pavisam normāli, ja gurķi tiek glabāti nepareizi. Dalīšos ar vienkāršu paņēmienu — precīzāk sakot, ar glabāšanas veidu, kas ļaus gurķiem saglabāties svaigiem divreiz ilgāk.
Daži cilvēki mazgā gurķus, pirms tos liek ledusskapī. Tā ir visnepareizākā rīcība, jo mitrums veicina dārzeņu bojāšanos. Labāk gurķus mazgāt tikai tieši pirms lietošanas. Ja tie ir netīri, var tos vienkārši noslaucīt ar drānu, bet labāk tos nemērcēt. Ja tomēr nolemjat gurķus nomazgāt, obligāti tos pēc tam rūpīgi nosusiniet.
Kā izņemt naudu no bankomāta, ja esi aizmirsis bankas karti mājās
Kā uzglabāt gurķus, lai tie ilgāk paliktu svaigi? Atcerieties šos noteikumus:
Gurķiem patīk siltums, bet aukstums tiem kaitē. Ja tos vairākas dienas tur ledusskapī, tie var pārāk atdzist. Parasti tas negatīvi ietekmē gurķu kvalitāti: tie kļūst mīksti, zaudē stingrību un garšu, uz virsmas var veidoties iedobes.
Ja plānojat gurķus izlietot tuvāko 24–72 stundu laikā, vislabāk tos uzglabāt vēsā, labi vēdināmā vietā istabas temperatūrā, izvairoties no tiešiem saules stariem un saskarsmes ar augļiem, kas izdala etilēnu.
Lasi vēl: Ja jums ir 50–70 gadi: vienmēr ejiet gulēt šajā laikā, lai uzlabotu savu stāvokli
Turiet tos prom no tādiem augļiem kā tomāti, āboli, banāni, melones vai avokado.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..