Svaigi gurķi — sulīgi un kraukšķīgi dārzeņi, no kuriem var pagatavot daudz dažādu ēdienu. Taču reizēm jau pēc trim dienām tie zaudē stingrību, kļūst mīksti un krunkaini, un tādēļ vairs neizskatās tik apetelīgi.
Tas ir pavisam normāli, ja gurķi tiek glabāti nepareizi. Dalīšos ar vienkāršu paņēmienu — precīzāk sakot, ar glabāšanas veidu, kas ļaus gurķiem saglabāties svaigiem divreiz ilgāk.
Daži cilvēki mazgā gurķus, pirms tos liek ledusskapī. Tā ir visnepareizākā rīcība, jo mitrums veicina dārzeņu bojāšanos. Labāk gurķus mazgāt tikai tieši pirms lietošanas. Ja tie ir netīri, var tos vienkārši noslaucīt ar drānu, bet labāk tos nemērcēt. Ja tomēr nolemjat gurķus nomazgāt, obligāti tos pēc tam rūpīgi nosusiniet.
Kā uzglabāt gurķus, lai tie ilgāk paliktu svaigi? Atcerieties šos noteikumus:
Gurķiem patīk siltums, bet aukstums tiem kaitē. Ja tos vairākas dienas tur ledusskapī, tie var pārāk atdzist. Parasti tas negatīvi ietekmē gurķu kvalitāti: tie kļūst mīksti, zaudē stingrību un garšu, uz virsmas var veidoties iedobes.
Zemeņu – krēmsiera kūka, ko nav nepieciešams cept: manas draudzenes labākā recepte
VIDEO:
Ja plānojat gurķus izlietot tuvāko 24–72 stundu laikā, vislabāk tos uzglabāt vēsā, labi vēdināmā vietā istabas temperatūrā, izvairoties no tiešiem saules stariem un saskarsmes ar augļiem, kas izdala etilēnu.
Lasi vēl: Ja jums ir 50–70 gadi: vienmēr ejiet gulēt šajā laikā, lai uzlabotu savu stāvokli
Turiet tos prom no tādiem augļiem kā tomāti, āboli, banāni, melones vai avokado.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- “Kā tev nav kauna izmest lietas ko pirku savam mazdēlam” teica Ausma, ieraugot savas dāvanas atkritumu vietā
- Ielūdzu vīrieti (52) pie sevis Jelgavā, lai kopā uzceptu piparkūkas — nepagāja ne piecas minūtes, kad viņš jau bija prom: stāstu, kas nogāja greizi
- Ģimene mani apsveica 60. jubilejā, taču neviens neatnesa nevienu dāvanu – tikai pašās beigās vedekla pasniedza mazu paciņu
- Glābiet istabas puķes – biešu novārījums bagātīgai ziedēšanai, bet ar precīziem noteikumiem
- Pašizsējas puķes nav sliktākas par petūnijām: tās zied īpaši krāšņi, bet par stādiem uz palodzes var aizmirst uz visiem laikiem
- Olivjē salāti ar citu un gardāku gaļu kā klasiskajā variantā un “rozīnīti”- lieliska svētku ēdiena recepte











