Šis produkts, kas atrodas jebkurā virtuvē, ir brīnišķīgs tomātu kopšanā: iesaka agronomi un pieredzējuši dārznieki

Šis “virtuves” līdzeklis ir lielisks tomātu draugs. Un šis veids, kā rūpēties par saviem tomātiem, izmaksā centus.

Dažādas izplatītas augu kaites ļoti viegli var samazināt ražas apjomu. Latvijā vasaras bieži ir mitras, vēsas vai mainīgas, ar daudz lietus un dūmakainu dienu. Šādi apstākļi ir ideāli sēnīšu attīstībai, īpaši pelēkajai puvei, fuzariozei, tomātu brūnajai puvei (Phytophthora infestans), u.c. Lapas un augļi bieži paliek mitri, īpaši, ja ventilācija ir nepietiekama.

Siltumnīcas uztur augstu mitruma un temperatūras līmeni, kas veicina sēnīšu slimību izplatību. Daudzi dārzkopji nevēdina pietiekami, īpaši naktīs vai lietus laikā, kas izraisa kondensāta veidošanos un ideālu vidi infekcijai.

Pašu līdzeklis

Šajā rakstā esam apkopojuši pieredzējušu tomātu audzētāju un agronomu padomus par līdzekli, ar kura palīdzību neviena sēnīte “neķersies” klāt jūsu tomātiem. Turklāt šo līdzekli jūs pagatavosiet paši no sastāvdaļas, kas atrodas jebkurā virtuvē, proti – sodas. Tai piemīt antiseptiskas īpašības, tāpēc to var lieliski izmantot aizsardzībai pret dažādām sēnītēm un citām kaitēm.

Svētdienas rītos sāku cept karbonādes, ar manu marinādi tās vienmēr ir sulīgas

Kā pagatavot līdzekli tomātu apstrādei?

Ņemiet divas ēdamkarotes sodas un izšķīdiniet sešos līdz astoņos litros ūdens. Ar šo šķīdumu aplaistiet krūmus, neliekot šķīdumu uz lapām. Šis līdzeklis ir lielisks, lai cīnītos pret miltrasu. Lai pagatavotu apsmidzināšanu, ņemiet sodu un vēl arī jodu. Litrā ūdens izšķīdina tējkaroti sodas un pievienojiet trīs līdz četrus pilienus joda. Sajauciet un sausā laikā apsmidziniet augus reizi divās nedēļās.

Zīdaini maiga Ņujorkas siera kūka ar atsvaidzinošu citrona garšu

Soda uz virsmas rada sārmainu vidi, kas nomāc sēnīšu izraisītājus. Bet jods stiprina augu imunitāti.

Bet soda ir izccili piemērot arī cīņai ar kaitēkļiem. Tiesa jāievēro konkrēta formula un metode. par to vairāk raksta turpnājumā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk