Vienkārša aveņu ievārījuma recepte ziemai – saglabājas visi vitamīni, aromāts un svaigums

Šī recepte lieliski piemērota tiem, kuri novērtē dabiskumu un vēlas sagatavot ziemai patiesi veselīgu gardumu!

Savāktās avenes nepieciešams pārbaudīt un attīrīt no netīrumiem. Es nekad ogas nemazgāju — uzskatu to par lieku, jo mūsu lauku īpašums atrodas tālu no pilsētas, vide ir ekoloģiski tīra. Taču, ja ogas ir pirktas, tad tās tomēr ieteicams noskalot.

Ņemu piemērotu trauku — man ir 10 litru pārtikas plastmasas bļoda. Ieberu svaigi salasītās ogas (10 litru spainis) un pievienoju cukuru — uz 10 litriem ogu lieku 2 kg cukura. Ar koka lāpstiņu kārtīgi visu samaisu, līdz cukurs pilnībā izšķīst. Tas aizņem tikai 2–3 minūtes, cukurs praktiski uzreiz izšķīst, un sāk izdalīties sīrups.

Vārījums ir gatavs. Atliek vien to sapildīt pudelēs (es izmantoju 1,5 litru pudeles no minerālūdens — tās ir rūpīgi izmazgātas un izžāvētas; var izmantot arī litra pudeles no piena). Palīgā nāk piltuve un koka lāpstiņa — ar tās palīdzību ogas ātri un bez piepūles iepildās pudelē.

Lasi vēl: Lūk, kāpēc ūdeni nedrīkst vārīt divreiz- nopietns iemesls

Nepagāja pat 10 minūtes, un es jau biju tikusi galā — ievārījums sagatavots un sapildīts pudelēs. Pa visu māju virmo brīnišķīgs aromāts, un iedomājieties — ziemā sajust vasaras smaržu!? Tā ir īsta bauda…

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…..