Borščs ziemai 15 minūtēs: jau esmu aizvākojusi 100 burkas un vēl tikpat plānoju

Mūsu ģimenē visi dievina boršču ar pupiņām, tāpēc šo piedevu gatavoju regulāri. Ziemā atliek vien novārīt kartupeļus, uzvārīt buljonu, pievienot šo piedevu – un lieliskais borščs ir gatavs!

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Tomātus sagriežu un samaļu caur gaļas mašīnu vai sablendēju. Iegūto masu lieku katlā, pieberu sāli, pieleju eļļu un pievienoju cukuru. Uzlieku uz uguns un uzvāru. Tad smalki sakapāju sīpolus, pievienoju katlā un atkal uzvāru. Vāru vēl apmēram 10 minūtes.

Burkānus un bietes sarīvēju uz rīves, pievienoju katlā un visu maisījumu vāru vēl 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Pupiņas iepriekš nomazgāju, izmērcēju un novāru līdz gatavībai. Tad pievienoju tās pārējām sastāvdaļām katlā. Visu kārtīgi samaisu, pieleju etiķi, pievienoju sāli pēc garšas un vāru vēl 5 minūtes pēc uzvārīšanās.

Gatavo piedevu saleju sterilizētās burkās un aizvākoju ar vākiem.

Savās mājās klusi aizsaulē devies populāras filmas aktieris: ”Viņš turējās cik varēja”

Lielā katlā ieklāju dvieli, uz tā novietoju burkas un pārleju ar ūdeni. No brīža, kad ūdens sāk vārīties, sterilizēju burkas 10 minūtes.

Aromātisks ābolu ievārījums 10 minūtēs: vienkāršs un gards, bet ziemā lieliski piemērots saldajiem pīrāgiem

Pēc tam vāciņus cieši aizskrūvēju, burkas apgriežu otrādi, ietin dvieļos un atstāju, līdz tās pilnībā atdziest.

Sastāvdaļas:

2 kg tomātu

500 g saldā (bulgāru) pipara

2 lielas sīpolgalvas

5 ķiploka daiviņas

1 ēdamkarote bazilika

1 tējkarote paprikas

1/2 tējkarotes melno piparu

3 ēdamkarotes cukura (pēc garšas)

2 tējkarotes sāls (pēc garšas)

3 ēdamkarotes ābolu etiķa 6%