Visu vasaru ēdam gurķus kilogramiem, īpaši karstumā- turku pavārs iemācīja pagatavot aukstu uzkodu 5 minūtēs

Tas ir ļoti garšīgi un vienkārši, to var ēst pat kilogramiem, īpaši karstumā. Turku pavārs iemācīja pagatavot lielisku aukstu uzkodu 5 minūtēs. Kopš tā laika to gatavojam visu vasaru.

Visas sastāvdaļas atstāju kā parasti raksta beigās. Lai gan šajā receptē var ņemt visu pēc garšas. Man šķiet, ka man ir vispatīkamākais optimālais variants — ne pārāk biezs, ne šķidrs, tieši pa vidu.

Un starp citu, šo ēdienu pagatavot var daudz ātrāk, kas ir ļoti svarīgi. Jo karstumā ir grūti sevi piespiest kaut ko darīt. Turklāt šeit pat plīti ieslēgt nav vajadzības, nekāda vārīšana vispār.

Un tiklīdz izlasīsi šo recepti līdz galam, nesteidzies aiziet. Pēc sastāvdaļām tevi gaida vēl daži praktiski, vienkārši un ļoti labi ēdieni, kurus tu, iespējams, vēl neesi redzējis. Patīkamu lasīšanu!

 Ko un kā darām

Tātad, sāksim. Šodien gatavosim no gurķiem, kas mums ir galvenā sastāvdaļa. Tāpēc vispirms ņemam gurķus. Jebkuri gurķi lieliski derēs, pat ļoti lieli un ar biezāku mizu. Ko ar tiem darām? Vienkārši nomizojam, tas ir, nolobām mizu.

Tad sagriežam gabaliņos. Nav obligāti griezt glīti un vienmērīgi — galvenais, lai būtu ērti turpmākai apstrādei.

Par mizas nolobīšanu — ja kādam ir vienalga un miza ir plāna, to var arī neatlobīt. Mēs vienkārši dodam priekšroku maigākai tekstūrai, tāpēc tā darām.

Kas tālāk? Tālāk nāk zaļumi. No zaļumiem ņemam dilles un obligāti piparmētru lapas. Turku variantā tā noteikti jābūt. Mēs mēģinājām bez tās, bet tas vairs nav tas pats.

Piparmētra piešķir izcilu garšu un aromātu, kā arī brīnišķīgi atsvaidzina. Pamēģiniet to izmantot, piemēram, salātos — tā ir ļoti oriģināla piedeva. Kas to pamēģina, tam bez piparmētras pēc tam šķiet garlaicīgi.

Lasi vēl: Pelni būs 100 reizes efektīvāki, ja pagatavosiet šādu mēslojumu- labākais līdzeklis visam dārzam

Zaļumus arī viegli sasmalcina, lai tos neieliktu lielos kūlos kopējā masu. Atgādinu, ka piparmētrai izmanto tikai lapas. Tāpat no dillēm nevajag biezos apakšējos kātus.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….