Kāpēc pankūku mīklai pievienoju verdošu ūdeni? + Pankūku recepte “Trīs glāzes”

Šodien vēlos jums atklāt gardu pankūku recepti ar interesantu nosaukumu “Trīs glāzes”, kas jau ilgu laiku ir iecienīta mūsu ģimenē.

Pēc šīs receptes gatavotās pankūkas izdodas vienkārši lieliskas, plānas, mežģīņotas, mīkstas, maigas, un tas ir pateicoties verdošajam ūdenim, ko izmanto mīklas iejaukšanai.

Mīklu var pagatavot burtiski 2-3 minūtēs, ļoti viegli un vienkārši, un liels pluss ir tas, ka nav problēmu ar kunkuļiem. Turklāt pankūkas ļoti viegli, bez piepūles var pannā apgriezt uz otru pusi un tās neplīst, kas saimniecēm ir svarīgi. Tiesa, šīm pankūkām ir viens “trūkums” –  to vienmēr ir maz, tāpēc iesaku jums pagatavot dubultu porciju uzreiz.

 

Precīzas sastāvdaļu proporcijas norādīšu raksta beigās, bet tagad stāstu pagatavošanas gaitu:

Iesitiet olas bļodā; ja olas ir lielas, pietiks ar trim, bet, ja mazas, varat iesist ceturto (pēc saviem ieskatiem), pievienojiet cukuru un sāli.

Tagad šī masa nedaudz jāsaputo ar putojamo slotiņu, līdz parādās burbuļi, bet nepārspīlējiet.

Tagad ir pienākusi kārta pirmajai glāzei – tas būs verdošs ūdens.  Kad tējkanna uzvārās, uzreiz ielejiet verdošo ūdeni glāzē, ieslēdziet mikseri un ielejiet verdošo ūdeni bļodā, turpinot kult 1 minūti. Masa ātri palielināsies apjomā, 2–3 reizes, un spēcīgi burbuļos.

Tagad ir pienācis laiks otrajai glāzei – tas ir auksts piens. Neizslēdziet mikseri, turpiniet putot un ielejiet bļodā glāzi auksta piena. Šajā posmā pievienot nedaudz vanilīna (pēc izvēles). Putojiet ne ilgāk kā 1 minūti.

Nākamais solis ir pats svarīgākais – tas jāizpilda ļoti precīzi!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk