Šie salāti – īsts atradums! Gatavojas pavisam vienkārši, burtiski 5 minūtēs, bet, pateicoties dažām viltībām, sanāk neticami garšīgi.
Galvenais – pareizi sagriezt burkānus, sagatavot gardu mērci un ļaut salātam mazliet ievilkties. Dalos ar jums visiem pagatavošanas sīkumiem!
Burkāni
Burkāns ir galvenais šī salāta varonis, tāpēc ir svarīgi to pareizi sagriezt. Vislabāk izmantot rīvi, kas paredzēta korejiešu burkāniem, vai dārzeņu mizotāju ar speciālu asmeni – tā iegūsiet garas, plānas strēmelītes. Lai strēmelītes būtu garākas, burkānu rīvējiet vienā virzienā, veicot platus griezienus uz leju.
Triks Nr. 1: lai burkāns kļūtu vēl maigāks un sulīgāks, to var viegli pamīcīt ar rokām. Vai arī atstāt uz dažām minūtēm, pāršļācot ar citrona sulu.
2. Siers
Arī sieru sagriežam garās strēmelītēs, lai tas labi saderētu ar burkānu. Tam derēs tas pats dārzeņu mizotājs vai parasts nazis.
Viltība Nr. 2: lai piešķirtu salātam noteiktas garšas nianses, izvēlamies sieru
Cietais siers (Parmezāns, Čedars) piešķirs pikantumu.
Puscietais siers ( Krievijas siers) padarīs garšu maigāku un piešķirs krēmīgāku noti.
Kūpinātais siers radīs īpašu “dūmakaino” aromātu.
Mērce
Dziļā bļodā sajaucam majonēzi, ķiploku (izspiestu caur spiedi vai sarīvētu uz smalkās rīves), sāli un piparus.
Lasi vēl: Pus paciņas sodas – un visi katli ir kā no veikala, Nekas nav jāberž: vecmāmiņas recepte, ko lietoju trīs reizes gadā
Ja vēlaties vieglāku variantu – izmantojiet skābo krējumu un majonēzi vienādās proporcijās. Lai garša būtu izteiktāka, var pievienot ēdamkaroti olīveļļas vai pavisam nedaudz sinepju.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- “Man ir 20 gadu pieredze!”: dārza influenceris Dāvids pastāsta, kā aprēķināt, cik daudz tomātu stādiem jāapgriež lapasby Laura Andersone
- Burkāni izaug, bet tie ir mazi: ir tikai viens iemesls tam un pieredzējuši dārzkopji šādu kļūdu nepieļaujby Laura Andersone
- “Vai tik šis nav tas ļaunais?”: latviešu biologs skaidro, kā atpazīt “spāņus” no citiem gliemežiem un nenodarīt skādi vietējai mikrofloraiby Laura Andersone