Marinētās sēnes ziemai sanāk blīvas, aromātiskas, ar mērenu sāļumu un vieglu pikantumu.
Draugi, ja jums patīk lasīt meža sēnes vai vienkārši nevarat paiet garām svaigiem apšu sēnēm, sviesta sēnēm, vīķēm un citiem gardumiem — noteikti pamēģiniet šo konservēšanas veidu ar etiķi.
Lieliska sagatave, ko var izmantot kā uzkodu, piedevu garnīram vai pamatu svētku ēdieniem. Galvenais — viss ir vienkārši, pieejami un bez liekām piedevām.
Soli pa solim recepte mājas apstākļos konservētām meža sēnēm:
Rūpīgi notīriet sēnes no zemes un meža atkritumiem, ja nepieciešams, noskalojiet. Lielākas sēnes var sagriezt, bet mazās atstājiet veselas.
Sēnes aplejiet ar ūdeni, uzvāriet un vāriet 10 minūtes, regulāri noņemot putas.
Izlejiet ūdeni un vāriet vēlreiz jaunā tīrā ūdenī — vēl 10 minūtes.
Katlā uzvāriet 1 litru ūdens. Pievienojiet sāli, cukuru, lauru lapu, krustnagliņas un piparu graudiņus. Ļaujiet marinādē vārīties 3–5 minūtes, lai garšvielas atdotu aromātu.
Lasi vēl: Mans veids, kā gatavot zemeņu ievārījumu, lai ogas sanāktu kā marmelādes- tā daru jau daudzus gadus
Pievienojiet sēnes marinādē un vāriet vēl 10–15 minūtes. Piecas minūtes pirms gatavības ielejiet etiķi.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu……
Tevi noteikti interesēs
- Patiesība par Ēģipti, kuru parasti cenšas noslēpt no tūristu acīm – pazīstama gide man atklāja, kā viss ir īstenībā
 - No Tukuma uz Nigēriju – viņa apprecējās ar princi, bet pils vietā saņēma ko pavisam netīkamu un gribēja bēgt
 - Zīmes, kas liecina, ka kāds nespēj beigt par jums domāt
 - Modes eksperti nosaukuši TOP 5 šī rudens “karstākās” smaržas: katrai modes dāmai būs kāds no šiem aromātiem
 - “Lai viņi paskatās!”: Raimonds Pauls sev ierastajā humorā izteicis domas par augsto ordeni, ko viņam piešķīris prezidents Rinkēvičs
 - Pirmais noteikums, vārot bietes – un vēl divi svarīgi sīkumi
 

        









