Šādus gurķīšus mēs jau ēdam pēc 3–4 stundām (dalos ar viegli sālītu gurķu recepti)

Vai jums garšo kraukšķīgi un aromātiski gurķīši, bet negribas ilgi gaidīt? Dalos ar vienkāršu viegli sālītu gurķu recepti, kas ļaus baudīt tos jau pavisam drīz.

Šādus gardus, viegli sālītus gurķīšus mēs ēdam jau pēc 3–4 stundām — tie ir patīkami kraukšķīgi, viegli pikanti un lieliski papildina jebkuru maltīti. Nav nepieciešamas nedēļas ilgas marinēšanas vai sarežģīti sagatavošanās darbi — viss, kas vajadzīgs, ir svaigi gurķi, sāls, dilles, ķiploks un nedaudz pacietības.

Ideāli piemēroti vasaras pusdienām, izbraucieniem dabā vai vienkārši uzkodu šķīvim pie vakariņām. Recepti var viegli pielāgot savai gaumei — pievienot piparus, lauru lapas vai pat nelielu čili asumiņam.

Kā pagatavot:

Gurķus nomazgāju, nogriežu galus abos galos un pārgriežu katru gurķi gareniski četrās daļās. Pēc tam lieku tos maisiņā.

Sasmalcinu dillītes un pievienoju gurķiem maisiņā.

Maisiņā caur ķiploku spiedi izspiežu 4 ķiploka daiviņas.

Lasi vēl: Visu sezonu gatavošu šādus kabačus- recepte der gan brokastīm, gan vakariņām – vienkārši, ātri un neparasti garšīgi

Bļodiņā sajaucu 0,5 tējkarotes sāls, ēdamkaroti cukura, ēdamkaroti koriandra, melnos piparus pēc garšas, 2 ēdamkarotes augu eļļas un ēdamkaroti 9% etiķa.

Samaisu visu kārtīgi un pievienoju gurķiem maisiņā.

Aizsienu maisiņu, kārtīgi sakratu, lai visi garšvielu sastāvdaļas vienmērīgi sajauktos ar gurķīšiem, un atstāju uz galda istabas temperatūrā. Šajā laikā gurķi sāk absorbēt sāli, etiķi un garšvielas, kas palīdzēs tiem kļūt kraukšķīgiem un aromātiskiem.

Pēc dažām stundām, kad gurķīši būs pietiekami marinējušies, tos varēs tūlīt pat baudīt vai, ja vēlaties, ievietot ledusskapī, lai saglabātu svaigumu un garšu vēl ilgāk. Tāds vienkāršs un ātrs veids, kā pagatavot gardu uzkodu vai piedevu jebkurai maltītei!

Pēc 3–4 stundām šādus gurķīšus jau var baudīt.

Sastāvdaļas:

Gurķi – 500 g

Dilles – neliels saišķītis

Ķiploks – 4 daiviņas

Sāls – 0,5 tējkarotes

Cukurs – 1 tējkarote

Koriandrs – 1 tējkarote

Melnie pipari – pēc garšas

Augu eļļa – 2 ēdamkarotes

9% etiķis – 1 ēdamkarote

Ja gurķīšus ieliek ledusskapī, tie kļūs tikpat gardi aptuveni pēc 8 stundām. Šis ilgākais marinēšanās laiks aukstumā ļauj garšvielām dziļāk iesūkties gurķos, padarot tos vēl aromātiskākus un sabalansētākus. Turklāt, ledusskapī glabājot, gurķīši saglabā savu kraukšķīgumu un svaigumu ilgāk, tāpēc tie ir lieliski piemēroti gan kā uzkoda, gan piedeva dažādiem ēdieniem.

Lasi vēl: Piecu minūšu laikā pagatavoju brokastis no tā, kas bija: tagad nespēju cept — no šķīvja pazūd tik ātri, it kā tās nemaz nebūtu bijušas

Ja vēlaties ātrāku rezultātu, atstājiet gurķīšus istabas temperatūrā, bet, ja plānojat tos baudīt vēlāk vai vēlaties, lai garša nostājas, ledusskapja metode būs labākā izvēle.