Šī neparastā sagatave ar vistas gaļu man lieliski palīdz, it īpaši kad absolūti nav laika gatavot

Kad nav laika gatavot – var arī negatavot! Šāds sagatavju veids mani ļoti glābj, īpaši kad pavisam nav laika ēst gatavošanai

Šodien man ir gaļas produktu sagataves. Uzreiz vairāki veidi. Atver burciņu – un vakariņas gatavas. Ļoti ērti! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Sākšu ar pašu vienkāršāko un ērtāko recepti man. Bļodā beru griķu putraimus. Pieleju ūdeni, pievienoju sāli un uzvāru – sālim jāizšķīst pilnībā. Noņemu no uguns un pārleju griķus. Pārklāju ar vāku un atstāju griķus uz galda, lai uzbriest.

Uzkarsēju pannu, pieleju augu eļļu un apcepu sīpolu. Kad sīpols kļūst mīksts, pievienoju sagrieztu burkānu un vēl dažas minūtes apcepu. Kad gatavs – to pārlieku pie griķiem un vēl mazliet atstāju ievilkties, lai griķi piesūcas ar dārzeņu aromātiem.

Vistas fileju sagriežu nelielos gabaliņos – tā vēlāk ērtāk ēst. Šeit man ir nedaudz vairāk par kilogramu augšstilba filejas. Pārlieku gaļu bļodā un pievienoju sāli – uz 1 kg gaļas 10 gramu sāls. Labi samaisu, lai sāls vienmērīgi izdalās.

Ņemu tīras, sausas burciņas un lieku pa 200 gramiem gaļas. Man ir puslitru burciņas. Ja lietoju 700 g burciņas, lieku ap 300 g gaļas katrā. Tad piepildīju burciņas ar griķiem. Uzlieku tā, lai līdz vāciņam paliktu vismaz 2 cm. Noteikti kārtīgi piespiežu, lai nebūtu tukšumu.

Iesaku pievienot arī pa nelielam gabaliņam sviesta – apmēram 10 g. Es vienmēr lieku – tā biezputra sanāk daudz garšīgāka. Cieši aizskrūvēju vāciņus. Atliek vien burciņas ievietot autoklāvā un pagaidīt.

Parādīšu arī, kā sagatavoju vēl 2 gaļas veidus – jo šo trīs recepšu gatavošanas režīms ir viens un tas pats. Vispirms – cūkgaļa. Cūkas šķiņķi sagriežu šādos gabaliņos, apmēram pa 30–40 gramiem. Uz pusotru kilogramu cūkgaļas pievienoju 15 g sāls un samaisu.

Sakārtoju tīrās, sausās burkās: lauru lapu, piparus un cūkgaļas gabaliņus. Liekot, jāatstāj ap 2 cm līdz vāciņam, apmēram līdz burkas „pleciņiem”. Aizskrūvēju vāciņus. Gatavs.

Tagad – vistas gaļa. Ņemu krūtiņu apmēram pusi uz pusi ar augšstilba fileju. Pievienoju sāli – 10 g uz 1 kg gaļas un samaisu. Katrā burciņā lieku pa mazai lauru lapai, pievienoju piparus – man ir dažādu piparu maisījums. Un tagad lieku gaļu. Puslitra burciņā ietilpst 450–470 g gaļas – nedaudz mazāk par pus kilogramu.

Līdz vāciņam tāpat atstāju vismaz 2 cm. Lūk, šādas 6 burciņas ar vistu man sanāca. Var likt autoklāvā.

Burciņas lieku autoklāvā un gatavoju 120°C temperatūrā 40 minūtes. Tā izskatās griķu putra ar gaļu. Tikai paskatieties uz šo skaistumu – ideāla putra. Tā ir ļoti garšīga, griķi ir irdeni un ļoti aromātiski. Vienkārši atver burciņu – un vakariņas gatavas!

Lasi vēl: Aizmirstiet ledusskapi un bļodu — lūk, kā uzglabāt dārzeņus, lai tie nenovīstu

Tā izskatās cūkgaļas konservi. Cik labi tas smaržo! Tādu veikalā nenopirksi – praktiski bez taukiem, tikai gaļa.

Pagatavoju tieši tāpat burciņas ar vistu savā sulā. No tās var vārīt zupu vai sautēt ar kartupeļiem. Var arī vienkārši pasniegt ar dārzeņu salātiem vai ēst brokastīs ar maizi – ļoti garšīgi. Tagad uz kādu laiku var arī negatavot – īpaši laukos sezonas sākumā, kad tam vispār nav laika. Darbu līdz ausīm.

Sākas sagatavju sezona – un ja jums patika, un gribat vēl dažādas receptes, rakstiet komentāros – es noteikti turpināšu šo tēmu. Visus, kam patīk gatavot ziemas krājumus, aicinu pievienoties!

Sastāvdaļas vienai 0,5 l burciņai:

Griķu putra ar gaļu:
Sagatavoti griķu putraimi – 200 g
(uz 0,5 kg griķu – 700 ml ūdens un 11 g sāls)
Augšstilba fileja – 200 g
Sāls – uz 1 kg gaļas 10 g
Sviests – 10 g
sīpols, burkāns – 50 g
Augu eļļa – cepšanai

Lasi vēl: Ko es gatavoju ziemai – mans sagatavošanās saraksts bez burkām un kārbām

Cūkgaļas konservi:
Cūkas šķiņķis – 450–470 g
Sāls – uz 1 kg gaļas 10 g
Lauru lapa
Pipari graudos

Vistas gaļa savā sulā:
Krūtiņas fileja – 225–235 g
Augšstilba fileja – 225–235 g
Sāls – uz 1 kg gaļas 10 g
Lauru lapa, pipari graudos

Šis ir mans labākais un garšīgākais atklājums! Tieši tāpat var pagatavot sagataves ar rīsiem, putraimiem, grūbām, var pievienot puķkāpostus, brokoļus, kāpostus, gurķus. Vārdu sakot ideju ir daudz – izvēlies kas garšo un pēc šīs metodes pagatavo savas iecienītākās pusdienas visai ziemai. Vienkārši izcili – iesaku! Lai labi garšo