Ātrie mini pončiki ar āboliem – detalizēta un viegla recepte ar padomiem kā tos pagatavot bez ķēpāšanās

Ātra un ļoti garšīgu kārumu recepte bez liekām rūpēm. Mana šodienas recepte ir domāta tieši jums

Šie gaisīgie gardumi izdodas jau no pirmās reizes. Pankūkas ar āboliem ir īsts atradums visiem saldumu mīļotājiem. Mīksti, maigi, gaisīgi, aromātiski apaļumi ar kraukšķīgu garoziņu patiks pilnīgi visiem.

Lai tos pagatavotu, nav nepieciešams ilgi mīcīt mīklu vai veidot apaļas bumbiņas – viss top acumirklī. Man šo pončiku pagatavošana aizņēma 30 minūtes. Tāpēc neatlieciet recepti uz vēlāku – skrieniet uz virtuvi un gatavojiet pončikus jau tagad!

Nav velti teikts – viss ģeniālais ir vienkāršs. Es dievinu šādus vienkāršus desertus no ikdienišķām sastāvdaļām, un domāju, ka arī jums tie iepatiksies! Izmēģiniet un dalieties ar viedokli un fotogrāfijām komentāros. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Kā pagatavot pončikus ar āboliem:

✦ Pagatavojiet mīklu pončikiem.
Tīrā bļodā sajauciet jogurtu, eļļu, olu, cukuru, sāli un vaniļu. Samaisiet ar putojamo slotiņu. Pievienojiet izsijātus miltus ar cepamo pulveri un samīciet mīklu. Ilgi mīcīt nav nepieciešams – svarīgi ir tikai savākt mīklu vienā pikā. To var darīt arī ar lāpstiņu. Mīkla būs lipīga un nevienmērīga.

Nomazgājiet un nomizojiet ābolus. Sarīvējiet tos uz rupjās rīves tieši mīklā. Samaisiet ar lāpstiņu vai ar rokām, līdz masa kļūst vienmērīga. Mīklai jābūt ļoti lipīgai un staipīgai. Jogurtu var aizstāt ar kefīru, bet tas ietekmēs garšu. Ielieciet mīklu konditorejas maisiņā. Ļaujiet tai atpūsties 20 minūtes (pēc izvēles).

Katliņā vai pannā ar biezu dibenu ielejiet augu eļļu bez izteiktas garšas. Eļļas daudzumu regulējiet paši – pončikiem jāpeld kā fritējot. Uzlieciet uz plīts un kārtīgi uzkarsējiet.

Konditorejas maisiņam nogrieziet stūri. Izspiediet nelielu gabaliņu mīklas (apmēram 1 cm) uzkarsētajā eļļā un ar šķērēm nogrieziet galu. Samaziniet karstumu uz vidēju un apcepiet pončikus no visām pusēm līdz zeltainam tonim.

⚠️ Esiet uzmanīgi – eļļa ir ļoti karsta. Kad jēla mīkla iekrīt eļļā, pilieni var apdedzināt rokas.

Pončiki gatavojas ļoti ātri – burtiski pāris minūtes, tāpēc visu laiku tos apmaisiet un sekojiet cepšanās procesam, lai tie nepiedegtu. 😉 Lai atbrīvotos no liekās eļļas, gatavos pončikus izlieciet uz papīra dvieļiem. Uzreiz pārkaisiet ar pūdercukuru.

Lasi vēl: Neticama atgriešanās jeb kā kaķis tika atrasts pēc 5 gadiem otrā pasaules malā

SASTĀVDAĻAS:

MĪKLA:
Milti – 300 g (±)
Olas – 1 gab.
Dabīgais jogurts bez piedevām – 130 g
Augu eļļa – 40 ml (2 ēd.k.)
Cukurs – 50 g (2 ēd.k.)
Vaniļa – 6 g
Cepamais pulveris – 8 g
Šķipsniņa sāls

Āboli – 2 gab. (aptuveni 150 g)
Augu eļļa cepšanai
Pūdercukurs pārkaisīšanai

Lasi vēl: Nejauši saņēmu vēstuli e-pastā ar konfidenciālu informāciju, bet negaidīju, ka viss tā izvērtīsies

Mīlat pončikus? Tad pievērsiet uzmanību arī tam, ka tiem var būt dažādas receptes:

✦ Biezpiena bumbiņas
✦ Ābolu pončiki medus sīrupā
✦ Pončiki šokolādē ar vārīto krēmu
✦ Pončiki ar iebiezināto pienu

Cepiet un baudiet! Paldies visiem par uzmanību. Ja jums nav grūti – padalieties ar manu recepti savos sociālajos tīklos.