Pat ja esmu pārslogota ar gurķiem, es noteikti atradīšu tiem pielietojumu. Mani gurķi sezonā nekad neiet zudumā. Man ir vairākas lieliskas receptes, kurās izmantoju absolūti visus gurķus. Mēs ēdīsim tik daudz, cik tie man atnesīs. Galu galā tas ir ļoti garšīgs un viegli pagatavojams.
Kā redzams fotoattēlā, pat izmēram nav nozīmes. Ja gurķi pēkšņi izaugs, tie joprojām būs garšīgi, it īpaši karstumā. Galvenais, lai jums to būtu pietiekami daudz.
Tātad, šodien mums ir trīs lieliskas gurķu receptes. Sāksim pēc kārtas, un nepieciešamās sastāvdaļas būs katrā no tām. Un, draugi, nesteidzieties mainīt receptes pēc izlasīšanas. Jūs atradīsiet vēl dažas iespējas vasaras ēdienkartei. Esmu tās sagatavojusi, ja nu gadījumā esat tās palaiduši garām.
✅ 1. recepte
Šī ir tā pati mērce, ko pasniedz visās Vidusjūras valstīs burtiski ar visu. Un šeit tā lieliski sader ar vārītiem kartupeļiem. Tik garšīga, ka, godīgi sakot, jūs pat varat aizmirst par pašiem kartupeļiem un ēst tos ar karotēm.
Es jums pastāstīšu, kā to pagatavot. Ņem jebkura izmēra un veida gurķus. Nomizo mizu (tas ir jebkurā gadījumā, pat ja gurķi nav pārauguši), sarīvē gurķus uz rupjas rīves. Lai iegūtu bagātīgāku biezu versiju, nolej sulu. Ja vēlaties šķidrāku un vieglāku mērci, varat to atstāt.
Pievienojiet gurķiem zaļumus, jo vairāk, jo labāk. Varat to darīt pēc savas gaumes, bet es atstāju optimālās proporcijas sastāvdaļu sarakstā. No zaļumiem jums vajag dilles un piparmētru. Tas ir ideāli. Ja piparmētru nav, iztikiet bez tās. Bet kopumā ir ļoti labi un pareizi to lietot.
Smalki sakapājiet zaļumus. Nevienā no tiem neizmantojam kātus, mums vajag lapas un zariņus. Nosūtiet tos uz bļodu, kurā ievietojāt sarīvētos gurķus. Nākamais – ķiploks. Izspiediet to ar spiedi. Tas ir viss pagatavošanai. Atliek tikai visu garšot.
Mērcei pagatavojiet dabīgo jogurtu vai ne pārāk treknu skābo krējumu, citronu sulu un augu eļļu. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Šī ir mērce, kas pazīstama kā Tzatziki. Šai tēmai ir diezgan daudz variāciju. Katrs reģions un pat katra ģimene to var pagatavot atšķirīgi, ar savām, kā saka, niansēm. Es parādīju vienkāršāko un saprotamāko recepti.
✅ Nepieciešamais
- Gurķi – 300 g
- Dilles – 1/2 saišķa
- Piparmētra – 3 zariņi
- Ķiploki – 3 daiviņas
- Jogurts – 235 g
- Citronu sula – 2 ēd.k.
- Sviests – 2 ēd.k.
- Sāls, pipari – pēc garšas
Esam izdomājuši pirmo recepti. Gatavojiet to uzreiz vairumā, lai netaupītu naudu, un ēdiet, kā jau teicu, ar karotēm. Tā ir ļoti garšīga un tiešām labi sader ar jebko. Pat ar gaļu un zivi tā sader kā gardums.
✅ 2. recepte
Gandrīz kā viegli sālīti gurķi pēc garšas, bet pagatavošana ir vienkāršāka un ātrāka, bez jebkādām problēmām. Nav nepieciešams sālījums, nav jāgaida vairākas stundas, nav jāatdzesē. Liec visu burkā, un vari apēst burtiski 20 minūtēs.
Tātad, ņem gurķus, jebkādus. Vēl labāk, es teiktu, lielākus. Tie garie, paši vienkāršākie, šim nolūkam ir lieliski piemēroti. Nav nepieciešams mizot. Vienkārši sagriez lielos, biezos gabaliņos.
Kas vēl. Sīki sakapā aso čili piparu. Izņem sēklas no vidus, citādi būs pārāk ass. Bet, ja kādam garšo, var atstāt. Tālāk ķiploki, izspiesti ar spiedi, un daudz diļļu. Tiešām daudz, tas ir ļoti svarīgi receptē.
Visu šo liek lielā burkā, tikai vairumā, vienalga, kādā secībā. Nav nepieciešams neko likt kārtās, kā tas ir ar viegli sālītiem gurķiem. Atliek tikai pievienot sāli un nedaudz augu eļļas. Pievieno nedaudz vairāk sāls nekā parastajiem salātiem. Es iesaku divreiz vairāk. Kopumā tas ir gaumes jautājums. Bet to var saprast tikai pēc tam, kad pamēģināsi. Tāpēc pirmo reizi labāk darīt pēc manas receptes.
Tas arī viss! Aizveriet burku ar vāku un sakratiet, kā vēlaties. Uz priekšu un atpakaļ, apgrieziet utt., lai viss labi sajauktos. Atstājiet uz 20 minūtēm, un varat to ēst uzreiz.
Metode ir lieliska. Ātra, vienkārša, viegla. Tiesa, vieglāka un ātrāka nekā viegli sālītu gurķu marinēšana, ko izmanto visi. Ja jums steidzami jāgatavo, piemēram, viesi ir pie sliekšņa, šī iespēja ir neaizstājama.
Sastāvdaļas pirmo reizi atstāju ar proporcijām. Pēc tam varat pats variēt. Starp citu, fotoattēlā varat redzēt tomātus. Tie ir pagatavoti gandrīz vienādi. Tiem pievieno tikai papriku, un varat pievienot nedaudz cukura.
✅ Kas jums nepieciešams
- Gurķi – 300 g
- Čili pipari – 5 g
- Dilles – 1/2 saišķis
- Ķiploki – 2 daiviņas
- Eļļa – 1 ēdamkarote
Sāls – 2 reizes vairāk nekā salātos. Šī ir mūsu otrā recepte. Brīnišķīga un garšīga. Pēc tam, kad to izmēģināju vienu reizi, es vienkārši aizrāvos. Būtībā šis ir vienīgais veids, kā gatavoju vasarā. Tagad pēdējā, trešā recepte. Lieliski piemērota karstumam. Un, ja nepieciešams ātri apstrādāt arī gurķus.