Ļoti garšīgi un kraukšķīgi gurķīši ziemai

Konservēšanas sezona turpinās. Un šodien mēs pagatavosim gardus gurķus ziemai. Šī recepte ir ļoti vienkārša, gurķus var satīt jebkurās burkās, tam nav nekādas nozīmes. To var izdarīt jebkurš. Sagatavojiet burkas, sterilizējiet tās, novāriet vākus.

Jums būs nepieciešams:

  • gurķi
  • baziliks
  • dilles
  • jāņogu lapas
  • lauru lapas
  • ķiploki

Marinādei:

  • 2 l ūdens
  • 100 g cukura
  • 100 g sāls
  • 100 ml etiķa 9%

Pagatavošana:

1. Burkas apakšā ielieciet bazilika lapas, dilles, jāņogu lapas, lauru lapas un ķiplokus. Pēc tam piepildiet burkas ar gurķiem, pārlejiet gurķus ar verdošu ūdeni un atstājiet apmēram 15-20 minūtes. Ja jums ir 2 litru burkas, tad pietiks ar 20 minūtēm. Ja burkas ir mazākas, tad ļaujiet tām nostāvēties apmēram 15 minūtes.

2. Pagatavojiet marinādi. Katliņā ielejiet 2 litrus ūdens. Pievienojiet 100 g cukura un 100 g sāls. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un, tiklīdz marināde vārās, katliņā ielejiet 100 ml etiķa.

Lasi vēl: Braucot pa Jūrmalas šoseju mani noturēja dusmīgs šoferis teikdams, ka esmu sabojājis viņa auto; labi, ka izsaucu likumsargus

Nolejiet ūdeni no burkām izlietnē, tas mums nebūs vajadzīgs. Un pārlejiet verdošo marinādi pāri gurķiem burkās. Tas ir ļoti vienkārši, uztiniet vākus. Mūsu preparāti ir gatavi. Apgrieziet burkas otrādi. Ietiniet tās un uzglabājiet tādā veidā 24 stundas. Pēc tam nosūtiet tās uz pagrabu ilgstošai uzglabāšanai.

Novēlu jums visiem labu apetīti. Gatavojiet garšīgi, gatavojiet ar prieku. Ieprieciniet sevi un savus mīļos.