Gurķi ziemai ar franču sinepēm. Ļoti ātri un viegli pagatavojamas uzkodas ziemas mēnešiem. Parasti pagatavoju vairākas burciņas.
Sastāvdaļas:
Svaigi gurķi – nepieciešamais daudzums. Jāņogu lapas – pēc garšas. Diļļu lietussargi – pēc garšas. Ķiploki – dažas daiviņas. Ūdens – 700 ml. Sāls – 1,5 ēd.k. Cukurs – puse glāzes. Universālas garšvielas konservēšanai – pēc izvēles. Franču sinepes graudos – pēc garšas. Galda etiķis 9% – 150 ml.
Soli pa solim gatavošanas process:
Rūpīgi nomazgājiet burkas un sterilizējiet tās ērtā veidā. Novāriet vākus. Katras sagatavotās burkas apakšā ievietojiet jāņogu lapas, diļļu lietussargus un sasmalcinātu ķiploku. Cieši piepildiet burkas ar svaigiem gurķiem. Pārlejiet gurķus ar verdošu ūdeni, līdz dārzeņi ir pilnībā pārklāti. Atstājiet uz 20 minūtēm, kamēr tiek gatavota marināde.
Marinādes pagatavošana:
Katliņā sajauciet 700 ml ūdens, pievienojiet sāli (pusotru ēdamkaroti), cukuru (pusi glāzes), universālo garšvielu konservēšanai un franču graudu sinepes. Uzlieciet katliņu uz uguns un uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, vāriet apmēram minūti. Pievienojiet 150 ml 9% galda etiķa.
Pēc 20 minūtēm nolejiet karsto ūdeni no burkām ar gurķiem izlietnē. Pārlejiet verdošo marinādi pār gurķiem burkās. Cieši aizveriet burkas ar vākiem.
Novietojiet sagataves otrādi zem segas vai dvieļa, lai tās atdziest. Pēc 24 stundām burkas var pārvietot uz vēsu, tumšu vietu uzglabāšanai. Iegūsiet smaržīgus, kraukšķīgus gurķus ar patīkamu sinepju noti, kas ir ideāli piemēroti jebkuram ziemas galdam. Lai labi garšo!