Šodien mēs pagatavosim brīnišķīgas vakariņas – smaržīgu baklažānu ēdienu, kas jūs iepriecinās ar savu izsmalcināto garšu un pagatavošanas vienkāršību.
Šis vienkāršais, bet neticami ēstgribu rosinošais ēdiens var sniegt daudz patīkamu iespaidu pat izsmalcinātiem gardēžiem. Mēs radīsim perfektu maiguma, sulīguma un pikantuma kombināciju, izmantojot pieejamās sastāvdaļas un minimālu piepūli. Lai šīs vakariņas ir iemesls sanākt kopā ar visu ģimeni vai uzaicināt draugus baudīt brīnišķīgu vakara cienastu!
Pagatavošana:
1. Sagrieziet baklažānus lielos kubiņos, apmēram 2 x 2 cm lielumā.
2. Iesitiet vistas olu bļodā un ar dakšiņu sajauciet baltumu ar dzeltenumu. Ielejiet olu baklažānos un labi samaisiet. Pagaidām atstājiet baklažānus malā.
3. Sagrieziet sīpolu mazos kubiņos. Ielejiet nedaudz augu eļļas dziļā pannā un uzkarsējiet to. Apcepiet sīpolu, maisot, uz vidējas uguns, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Ielieciet sagatavoto sīpolu uz šķīvja un pagaidām nolieciet malā.
4. Ielieciet sagrieztos baklažānus tajā pašā pannā un, maisot, apcepiet uz vidējas uguns 20 minūtes.
5. Pievienojiet sāli, piparus un, maisot, vāriet vēl 1 minūti.
6. Pēc tam pievienojiet iepriekš sagatavoto sīpolu, ķiploku, izspiestu caur ķiploku spiedi, un labi samaisiet.
7. Sasmalciniet pētersīļus un pievienojiet baklažāniem. Vāriet, maisot, uz vidējas uguns vēl 2 minūtes.
Sastāvdaļas:
- 700 g – baklažāni
- 1 gab. – vistas olas
- 1 gab. – sīpols
- Augu eļļa
- 2/3 tējk. – sāls
- 1/5 tējk. – melnie pipari
- 1-2 ķiploka daiviņas
- Pētersīļi