Kaimiņš gatavo gurķus gruzīnu gaumē, tik garšīgus, ka burka ir tukša vienas dienas laikā – dalos receptē

Gatavi 15 minūtēs. Asumiņš, tik aromātiskā marinādē, ka aizrauj elpu, skābeni saldi. Un ļoti kraukšķīgi – bet maigi, veikli, skanīgi

Šī ir ātrās pagatavošanas recepte. Kaimiņiene tos sauc par gurķiem pa gruzīniski, mājās nodēvēja par korejiešu 🙂 Ja meklē ātru, pikantu un neticami garšīgu uzkodu, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus, šie marinētie gurķīši būs īsts atradums. Tie top tikai 15 minūtēs, neprasa nekādas sarežģītas sastāvdaļas, bet garša – kā no restorāna. Šādu recepti reiz parādīja kaimiņiene, un tagad tā ir kļuvusi par mūsu ģimenes iecienītu vasaras ēdienu.

Un patiešām – kaut kas līdzīgs korejiešu salātiem. Kā nu tur būtu, šādus gurķīšus noteikti ir vērts pagatavot. Top ļoti vienkārši – ātrāk, nekā aprakstīts pats process. Starp citu. Man uzreiz iegribējās pagatavot šādus arī ziemai. Tad padomāju: ilgstoši glabājot, tā vairs nebūs tā marinādes garša, tā konsistence.

Tomēr šādi gurķi ir vislabākie svaigā veidā. Precīzāk – svaigi marinēti 🙂 Garšīgi marinēti gurķi pa gruzīniski: recepte + sastāvdaļas atradīsi raksta beigās. Gurķus sagriezt – ne pārāk plāni, lai tie cauri nespīdētu, bet lai ātri iemarinētos. Apmēram 0,5–0,7 cm. Kā salātiem 🙂

Sīpolu sagriezt ļoti sīkos kubiciņos – pavisam smalki. Ķiplokus – labāk smalki sakapāt. Var arī izspiest caur presi, bet tomēr labāk tā: garša ir spilgtāka, aromāts nezaudējas.

Sagatavot marinādi – pats galvenais.

Lasi vēl: Aizmirstiet par tomātu stādiem uz palodzes, lūk unikāls veids, kā ziemā stādīt tomātus

Sajaukt: sāli, cukuru, augu eļļu, etiķi. Maltu koriandru, papriku (labāk kūpinātu), mazliet sarkano (aso) piparu. Un hmeli-suneli – sastāvdaļas saraksts zemāk.

Likt burkā gurķus, sajauktus ar sīpoliem un ķiplokiem, pārliet ar marinādi, ielikt ledusskapī. Ja vēlas, var likt pa kārtām, katru kārtu aplejot ar marinādi. Viss 🙂

Pēc 15 minūtēm tas būs garšīgs, pikanti salātiņi ar … svaigi marinētiem gurķīšiem. Pēc pāris stundām – neticami gardi gurķi. Kas patiešām pazūd acumirklī.

Lasi vēl: Valdis domāja, ka uz šosejas ir atradis parastu kucēnu, mēnesi vēlāk kaimiņi jau smējās par viņa suni

Sastāvdaļas:

Gurķi – 1 kg;
Sīpoli – 1–2 gab.;
Ķiploki – 3–4 daiviņas;

Marinādei:
Sāls – 1 ēdk.;
Etiķis – 1,5–2 ēdk.;
Cukurs – 2 ēdk.;
Augu eļļa – ¼ glāzes;
Paprika, asais pipars, hmeli-suneli pēc garšas, malts koriandrs – 1 tējk.

Valdība atbalsta jaunu likumu un ievieš izmaiņas Darba likumā: vai turpmāk būs iespēja strādāt 4 dienas nedēļā

Uzglabāt ledusskapī 3–5 dienas, labākajā gadījumā līdz nedēļai. Bet parasti tie neuzglabājas – pazūd uzreiz.