Šokolādes desa ar maršmelow. Tiem, kuriem patīk gaisīgāka tekstūra un maigāka garša
Vai kādreiz ir gadījies, ka gribas ko ļoti šokolādīgu, bet negribas cept kūku vai pavadīt virtuves darbos pusi dienas? Šī recepte ir īsta glābiņš – gardums top ātri, neprasa daudz sastāvdaļu un noteikti patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem. Šokolādes desa ir pazīstama visā pasaulē, bet šī versija ar marhmelow piešķir tam īpašu mīkstumu un rotaļīgu garšu, kas atgādina bērnību un svētkus. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
Izmantojot papīra dvieli vai otiņu, ieziepējiet taisnstūrveida formu ar eļļu – gan apakšu, gan sieniņas. Atlieciet malā. Katliņā samaisiet iebiezināto pienu un šokolādi. Sildiet maisījumu uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz šokolāde pilnībā izkūst. Kad masa kļūst gluda, noņemiet no uguns.
Lasi vēl: Kāpēc gurķi aug šķībi un rūgti – noskaidrosim kāpēc un kā to labot
Iemaisiet vaniļas ekstraktu. Pievienojiet maršmelow un ātri samaisiet, lai tie pārklājas ar šokolādes masu. Nepārmaisiet – zefīriņiem jāsaglabā forma.
Ielejiet šokolādes desu sagatavotajā formā un viegli izlīdziniet virspusi. Atdzesējiet pusotru stundu vai ilgāk, līdz masa sacietē. Pēc tam sagrieziet kvadrātos un baudiet.
Padoms:
-Marhmelow var aizstāt ar grauzdētiem valriekstiem vai pistācijām – sanāks izsmalcinātāk, bet vairs ne tik gaisīgi.
-Ja vēlaties svinīgāku variantu, pārkaisiet virsu ar šokolādes skaidiņām vai nedaudz jūras sāls – kontrasts būs pārsteidzošs.
-Šo šokolādes desu var sagatavot iepriekš un uzglabāt hermētiskā traukā līdz pat nedēļai – tas nezaudē ne garšu, ne tekstūru.
Lasi vēl: Kartupeļu spagetti -mani bērni tos varētu ēst katru dienu, neizmērāmi garšīgi un interesanti
Sastāvdaļas:
Vaniļas ekstrakts – 1 tējk.
Šokolāde – 340 g
Iebiezinātais piens – 400 g
Maršmelow – 1 glāze (mini)
Nobeigums
Šokolādes desa ar maršmelow ir deserts, kas spēj uzburt svētku sajūtu jebkurā dienā. Tas ir lielisks našķis filmas vakaram, gardums, ar ko palutināt ģimeni, vai dāvana draugiem, ja vēlaties uzdāvināt kaut ko pašu gatavotu. Pamēģiniet šo recepti – un redzēsiet, kā gabaliņi pazudīs no šķīvja ātrāk, nekā paspēsiet pagatavot otro porciju.