Dažkārt vismīļākās ģimenes atmiņas nemaz nav saistītas ar modernām receptēm, bet gan ar aromātiem, kas piepildīja māju vēsajā sezonā
Kas var būt mājīgāks par bļodu ar biezu, pikantu zupu, pie kuras visa ģimene mierīgi sanāk pie galda? Kāpēc mūsdienu virtuve arvien biežāk atgriežas pie vienkāršām, bet piesātinātām receptēm, kurās galveno lomu spēlē skābēti kāposti? Dalos ar atrastu senu recepti, ļoti garšīgu zupu ar skābētiem kāpostiem un bekonu.
Skābētu kāpostu vēsture un tradīcijas zupās
Skābēti kāposti — tas nav tikai uzkoda, bet gan sens produkts, kas gadsimtiem ilgi palīdzējis ģimenēm pārdzīvot garas ziemas. Vēl mūsu senči prata iegūt maksimālu garšu un labumu no vispieejamākajiem produktiem, pārvēršot tos ēdienos, kas mūsdienās arvien biežāk parādās pat modernās virtuves restorānos.
Zupa no skābētiem kāpostiem apvieno sulīgumu, vieglu skābumiņu, vitamīniem bagātu pamatu un sātīgumu, bet bekons spēj piešķirt ierastajai mājas garšai izteiktu kūpinājuma aromātu.
Zupa ar skābētiem kāpostiem un bekonu nav tikai komfortabla un vienkārša mājas pusdienu izvēle, bet arī lielisks veids, kā stiprināt, jo skābēti kāposti ir bagāti ar C vitamīnu, probiotikām, un kopā ar āboliem, sīpoliem un garšvielām kļūst par nepārspējamu kombināciju aukstajam gadalaikam.
Nav brīnums, ka daudzi meklē tieši recepti ar skābētiem kāpostiem, kas mūs atgriež lauku mājas un tradicionālā ģimenes pavarda noskaņās.
Sastāvdaļas īstai kāpostu zupai
skābēti kāposti — 500 g
bekons — 300 g
sīpoli — 2 gab.
milti — 2 ēd. k.
sarkanie āboli — 2 gab.
ķimenes — 1 tējk.
sāls pēc garšas
ūdens (apjoms atkarīgs no vēlamās biezuma)
Ļoti garšīga zupa ar skābētiem kāpostiem un bekonu – sena recepte
Pagatavošana soli pa solim: kā atklāt visu garšas dziļumu. Bekonu sagrieziet mazos kubiņos vai īsās strēmelītēs — tā tas labāk apcepsies, un tā aromāts vienmērīgi piepildīs visu zupu. Plašas katla apakšā apcepiet bekonu līdz zeltainai garoziņai, lai izkūst piesātinātais tauciņš — tas būs pietiekams dārzeņu apcepšanai.
Pievienojiet sasmalcinātus sīpolus un turiet masu uz vidējas uguns, maisot, līdz parādās izteikts saldenais aromāts un sīpoli kļūst caurspīdīgi. Šajā posmā ēdieni ar skābētiem kāpostiem iegūst savu pamata apetelīgo smaržu.
Pieberiet ķimenes un miltus. Pateicoties garšvielām, zupa iegūs vieglu Austrumeiropas noti, bet milti padarīs buljonu biezāku un piesātinātāku. Cepiet, pastāvīgi maisot, līdz milti kļūst zeltaini ar riekstainu pieskaņu.
Lasi vēl: Dodoties sēņot ieraudzījām ļoti dīvainu lapsu, pēc tam noskaidrojām kas tas par brīnumu
Kamēr dārzeņi uz uguns, sagatavojiet ābolus: nomizojiet tos un sarīvējiet uz rupjās rīves. Sulīgie sarkanie āboli piešķirs svaigu augļu akcentu un izcels skābētu kāpostu ar bekonu garšu. Tiklīdz milti kļūst zeltaini, ātri iemaisiet ābolus apceptajā masā.
Receptes turpinājums un vairāki noderīgi ieteikumi otrajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- Likumsargi paskaidroja, kāpēc patruļas auto jāieslēdz bākugunis dokumentu pārbaudē – tam ir būtiska nozīmeby Sandra Vīgante
- Sinoptiķi brīdina, ka oktobris būs īsts murgs – zināms, kas mūs sagaida rudens vidūby Sandra Vīgante
- Dzīvokļos turpmāk mājdzīvnieku skaits nedrīkst pārsniegt šo robežu, pretējā gadījumā sods – kurā valstīby Sandra Vīgante