Šodien gatavoju sautētas gaļas ribiņas ar mērci. Jebkura gaļa, kas gatavota šādā veidā, sanāk maiga un mutē kūstoša. Viss triks slēpjas vienā darbībā
Ir receptes, kas kļūst par īstiem galda rotājumiem – tās ne tikai pabaro, bet arī rada mājīguma sajūtu un svētku noskaņu. Viena no tādām ir sautētas gaļas ribiņas ar mērci. Tie lēnām gatavojoties kļūst tik mīksti, ka gandrīz paši atdalās no kaula, bet garšvielu un dārzeņu bagātīgā buķete piešķir šim ēdienam neaizmirstamu aromātu. Šāds ēdiens ne tikai iepriecēs ģimeni ikdienā, bet arī pārsteigs viesus svētku reizēs.
Pietiek tikai pieskarties gaļai, un tā sāk sadalīties šķiedrās. Gatavoju uzreiz daudz, lai noteikti pietiktu visiem. Turklāt tas ir lielisks variants svētku galdam – šādu gaļu viesi noteikti novērtēs. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas veids
Vispirms visu sagatavojam. 2 vidēja lieluma burkānus un 2 sīpolus sagriežam kubiciņos, 5–6 ķiploka daiviņas sagriežam.
Ņemam 2 kg ribiņu, manā gadījumā – liellopa. Nomazgājam, nosusinām ar papīra dvieli. Tagad apviļājam miltos. Šis arī ir tas triks, kas būtu jāizdara.
Mēs parasti vienkārši apcepam ribiņas, vai ne? Bet pamēģiniet pirms apviļāt miltos un tad apcept. Pannā ielejam nedaudz augu eļļas, liekam ribiņas un apcepam no visām pusēm uz lielas uguns līdz zeltainai krāsai. Tā apcepam visas ribiņas.
Tagad pannā ieliekam vēl nedaudz augu eļļas, liekam sīpolus un cepam tos līdz puscaurspīdīgiem, pievienojam burkānus un cepam vēl kopā apmēram 2 minūtes. Pievienojam 1 ēdk. tomātu pastas un cepam vēl 2 minūtes. Pielejam 150 ml vīnogu sulas un 300 ml ūdens.
Ziedkāposti mīklā, kā padarīt tos kraukšķīgus, bez miltiem, bez olām, cepeškrāsnī un pannā
Pievienojam 400 g tomātu savā sulā, ja ir miziņa – to vajadzētu noņemt. Pievienojam sāli pēc garšas, ņemot vērā, ka tomāti jau ir sālīti. Es pievienoju 1,5 tējk. Pievienojam garšvielas – melnos piparus, saldo papriku un 1 tējk. aromātisku garšaugu maisījuma (manā gadījumā – oregano, rozmarīns un timiāns).
Precīzas sastāvdaļas un pagatavošanu atradīsi nākamajā lapā
Turpinājums otrajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- “Skats no 45 km attāluma!”: laika ziņu eksperts Martins Bergšteins nofilmē skaistu, bet bīstamu dabas parādību virs Rīgas (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Kāpēc agrāk sievietes zirga mugurā sēdēja sāniski, nevis jāja parastā veidāby Rinalds Bergmanis
- Ja pamani plastmasas pudeli uz sava auto riepas – esi uzmanīgs: tas var nozīmēt nepatikšanasby Rinalds Bergmanis