Mans, nu jau iecienītākais, gaļas pagatavošanas veids – jebkura, šādi pagatavota gaļa, sanāk maiga un kūst mutē

Šodien gatavoju sautētas gaļas ribiņas ar mērci. Jebkura gaļa, kas gatavota šādā veidā, sanāk maiga un mutē kūstoša. Viss triks slēpjas vienā darbībā

Ir receptes, kas kļūst par īstiem galda rotājumiem – tās ne tikai pabaro, bet arī rada mājīguma sajūtu un svētku noskaņu. Viena no tādām ir sautētas gaļas ribiņas ar mērci. Tie lēnām gatavojoties kļūst tik mīksti, ka gandrīz paši atdalās no kaula, bet garšvielu un dārzeņu bagātīgā buķete piešķir šim ēdienam neaizmirstamu aromātu. Šāds ēdiens ne tikai iepriecēs ģimeni ikdienā, bet arī pārsteigs viesus svētku reizēs.

Pietiek tikai pieskarties gaļai, un tā sāk sadalīties šķiedrās. Gatavoju uzreiz daudz, lai noteikti pietiktu visiem. Turklāt tas ir lielisks variants svētku galdam – šādu gaļu viesi noteikti novērtēs. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošanas veids

Vispirms visu sagatavojam. 2 vidēja lieluma burkānus un 2 sīpolus sagriežam kubiciņos, 5–6 ķiploka daiviņas sagriežam.

Ņemam 2 kg ribiņu, manā gadījumā – liellopa. Nomazgājam, nosusinām ar papīra dvieli. Tagad apviļājam miltos. Šis arī ir tas triks, kas būtu jāizdara.

Mēs parasti vienkārši apcepam ribiņas, vai ne? Bet pamēģiniet pirms apviļāt miltos un tad apcept. Pannā ielejam nedaudz augu eļļas, liekam ribiņas un apcepam no visām pusēm uz lielas uguns līdz zeltainai krāsai. Tā apcepam visas ribiņas.

Tagad pannā ieliekam vēl nedaudz augu eļļas, liekam sīpolus un cepam tos līdz puscaurspīdīgiem, pievienojam burkānus un cepam vēl kopā apmēram 2 minūtes. Pievienojam 1 ēdk. tomātu pastas un cepam vēl 2 minūtes. Pielejam 150 ml vīnogu sulas un 300 ml ūdens.

Ziedkāposti mīklā, kā padarīt tos kraukšķīgus, bez miltiem, bez olām, cepeškrāsnī un pannā

Lasi vēl: “Pietiek ar dārzu!”, kā es nolēmu pavadīt savu atvaļinājumu savā veidā un kāpēc tas nepatika mana vīra radiem

Pievienojam 400 g tomātu savā sulā, ja ir miziņa – to vajadzētu noņemt. Pievienojam sāli pēc garšas, ņemot vērā, ka tomāti jau ir sālīti. Es pievienoju 1,5 tējk. Pievienojam garšvielas – melnos piparus, saldo papriku un 1 tējk. aromātisku garšaugu maisījuma (manā gadījumā – oregano, rozmarīns un timiāns).

Precīzas sastāvdaļas un pagatavošanu atradīsi nākamajā lapā

Turpinājums otrajā lapā