Ak, vasara… Siltas dienas, saule, pludmale un slāpes pēc vēsuma! Un kas gan varētu būt labāks, lai remdētu vēlmi atsvaidzināties, nekā porcija mājās gatavota saldējuma, kas gatavots pašu rokām? Šodien pastāstīšu, kā mājās viegli pagatavot visgardāko dabisko gardumu!
Nav nekā vienkāršāka par mājās gatavota vēsuma baudīšanu, zinot, ka produkts ir svaigs un veselīgs. Esmu sagatavojusi soli pa solim instrukcijas vienkārša krēmīga saldējuma pagatavošanai, kas noteikti patiks visai ģimenei.
Kas nepieciešams?
Sastāvdaļas:
- Svaigs saldais krējums (vismaz 33%) – 300 ml
- Cukurs – 100 g
- Olu dzeltenumi – 3 gab.
- Vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote
- Šķipsniņa sāls
Inventārs:
- Mikseris
- Katliņš
- Saldētava
- Lāpstiņa vai karote maisīšanai
Saldējuma pagatavošana soli pa solim
1. solis: Pamatnes saputošana
Sāksim ar krēmīgās masas pagatavošanu: Atdaliet baltumus no dzeltenumiem. Pagaidām nolieciet baltumus malā, tie mums nebūs vajadzīgi.
Nelielā bļodā ar mikseri sakuļ cukuru un olu dzeltenumus, līdz maisījums ir gluds un gaisīgs. Pievieno vaniļas ekstraktu un vēlreiz labi sakuļ maisījumu apmēram minūti.
2. solis: Pagatavo krēmu
Tagad pāriesim pie krēma gatavošanas, kas kļūs par mūsu saldējuma pamatu: Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē svaigu krējumu, nepārtraukti maisot ar karoti, līdz tas kļūst karsts, bet neuzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Saputotajiem dzeltenumiem uzmanīgi, plānā strūklā pievieno siltu krējumu, nepārtraukti maisot maisījumu ar putojamo slotiņu vai lāpstiņu.
Iegūto maisījumu ielej atpakaļ katliņā un uzliek uz lēnas uguns. Nepārtraukti maisa ar koka karoti vai silikona lāpstiņu, pārliecinoties, ka maisījums nedaudz sabiezē, bet nekļūst kunkuļains. Nepārkarsē! Pēc tam, kad maisījums nedaudz sabiezē un sāk pārklāties ar plēvi, noņem to no uguns un ļauj atdzist istabas temperatūrā apmēram stundu.
3. solis: Saldēšana
Atliek pati patīkamākā daļa — pārvērst mūsu biezo krējumu īstā saldējumā: Kad pamatne ir pietiekami atdzisusi, ielejiet to plastmasas traukā ar vāku vai speciālās saldējuma formiņās.
Nosūtiet topošo gardumu uz saldētavu vismaz uz četrām stundām, periodiski to izņemot un ik pēc pusstundas vai stundas viegli apmaisot, lai izvairītos no lielu ledus kristālu veidošanās un panāktu ideālu gludu konsistenci.
4. solis: Izbaudiet rezultātu
Izņemiet gatavo saldējumu no saldētavas apmēram desmit minūtes pirms pasniegšanas, lai tas kļūtu nedaudz mīkstāks un vieglāk uzklājams ar karoti. Labu apetīti!